Altea comptarà amb el Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas l’any 2020

Estarà ubicat a l’edifici de Vila Gadea, que es destina a la càtedra cultural de la institució acadèmica al muncipi.

Trobada de treball entre l’Ajuntament d’Altea, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Universitat d’Alacant
Trobada de treball entre l’Ajuntament d’Altea, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Universitat d’Alacant / Ajuntament Altea

Carmelina Sánchez-Cutillas tindrà el seu centre d’interpretació a Altea el 2020. D’aquesta manera, l’escriptora serà “la primera poeta valenciana amb un espai públic d’aquestes característiques, un lloc enfocat a la divulgació de la seua obra i a la difusió de materials pedagògics al voltant d’una dona rebel, que va trencar molts motles”. Així ho destacava el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, que posava en valor que aquesta iniciativa “servirà per donar a conéixer al públic en general i a l’alumnat en particular la figura d’aquesta destacada autora valenciana”.

El centre serà possible amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i estarà ubicat a l’edifici municipal Vila Gadea, que es destina a la càtedra cultural de la institució acadèmica a Altea.

Per la seua banda, el conseller Marzà també es referia al projecte com a “molt adequat” perquè "està emmarcat a Altea com a Capital Cultural Valenciana per part de la Generalitat i quadra perfectament amb la necessitat de vertebrar el nostre país des del punt de vista cultural”.

2020, any de Carmelina Sáchez-Cutillas

2020 serà un any de reconeixement a l’obra i figura de Sánchez-Cutillas. Cal recordar que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha declarat l’any 2020 com el de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas i la presentació del programa està prevista per al proper mes de gener a Altea.

Carmelina Sánchez-Cutillas va nàixer a Madrid, va viure un curt període en la seua infància a Barcelona i es va traslladar després a Altea. Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de València, on va fixar la seua residència.

En el terreny literari va destacar en la poesia, on s’enquadra en la generació del 50, al costat de Vicent Andrés Estellés i Maria Beneyto, però també va realitzar incursions en la novel·la, on va recollir el seu principal èxit amb ‘Matèria de Bretanya’, guanyadora del Premi Andròmina de narrativa el 1975 i ambientada a Altea. Va morir als 82 anys, el 22 de febrer de 2009, a València.

També et pot interessar