Almodóvar, Lleó d'Or a la seua carrera a la Mostra de Venècia

La Mostra també atorgarà el Lleó d'Or d'honor a l'actriu britànica Julie Andrews, coneguda per haver interpretat Mary Poppins (1964).

Pedro Almodòvar al Festival de Cannes durant la presentació de 'Dolor i Glòria'
Pedro Almodòvar al Festival de Cannes durant la presentació de 'Dolor i Glòria' / Arxiu (Efe)

Els organitzadors de la mostra de Venècia, que tindrà lloc entre el 28 d'agost i el 17 de setembre, han anunciat que Pedro Almodóvar rebrà enguany el Lleó d'Or d'honor.

En rebre la notícia el director manxec s'ha mostrat "molt emocionat i honorat" per aquest "regal". A més, Almodóvar ha acceptat el reconeixement i ha assegurat que té "bellíssims records" de la Mostra, on va debutar internacionalment amb l'estrena d'Entre Tinieblas (1983).

El guardó ha sigut concedit pel consell d'administració de la Biennal de Venècia, en la qual s'emmarca la Mostra de Cinema, per considerar Almodóvar com el director espanyol "més gran i influent" des de Luis Buñuel. Per la seua part el director de la Mostra, Alberto Barbera, ha destacat la capacitat del cineasta de parlar del mal d'amor, de l'abandó i de la incoherència del desig en les seues pel·lícules, cosa que el situa entre el melodrama i la paròdia, però, sobretot, per retratar personatges femenins "increïblement originals".

La Mostra també atorgarà el seu Lleó d'Or d'honor a l'actriu britànica Julie Andrews, coneguda per haver interpretat papers en Mary Poppins (1964) i en Somriures i llàgrimes (1965).

També et pot interessar

stats