Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Algemesí suspén les festes de la Mare de Deu de la Salut

5 min.

El president del patronat de la festa d'Algemesí, José Ricardo Esteve, ha explicat en Les notícies del matí que "amb gran disgust" han decidit definitivament suspendre tots els actes de les festes de la Mare de Deu de la Salut. Així, la pandèmia deixa en el camí una altra festa, en aquest cas, una de les més arrelades i importants per als valencians.

La Unesco va declarar festa de la mare de Déu de la Salut patrimoni immaterial de la humanitat. La suspensió deixarà enguany Algemesí sense muixerangues, balls dels Bastonets, la Carxofa, els Arquets, les Pastoretes, el Bolero o els Tornejants. Danses i músiques d'un poble que de generació en generació ha participat en el bastiment de la seua festa i en la construcció de la seua pròpia identitat. Tampoc no faran les processons en honor a la Mare de Déu de la Salut.

Esteve ha comentat que a dos mesos vista i a pesar d'haver esperat el màxim temps possible, han hagut de suspendre tots els actes. Així, ha demanat que el veïnat estiga aquest dia "més unit que mai com a poble", a pesar de la cancel·lació.

Contingut no disponible
stats