Algemesí rescata l'obra de 60 artistes d'Ucraïna en l’exposició "L'art de la resistència"

Es tracta de pintures salvades de la guerra que conten els drames que ha desencadenat la invasió russa

Algemesí rescata l'obra de 60 artistes d'Ucraïna en l’exposició "L'art de la resistència" / À Punt NTC

Algemesí rescata l'obra de 60 artistes d'Ucraïna en una exposició batejada amb el nom de "L'art de la resistència". Es tracta de pintures salvades de la guerra a través de la frontera de Polònia que conten en primera persona els drames que ha desencadenat la invasió russa. 

L'horror de l'ocupació ordenada per Putin es pot veure a través dels ulls dels seus artistes, escenes de dolor i barbàrie contada en primera persona. En les obres es poden observar escenes de denúncia de les violacions de dones, imatges pintades en la resistència i algunes fins i tot en el mateix front dibuixades sobre el paper.

"Les obres fan d’altaveu sobre la situació que viuen no a través de la televisió, sinó a través de l’expressió artística", ha manifestat el comissari de l’exposició, Àlex Villar. 

L'exposició l'art de la resistència recull l'obra d'aquests artistes per a crear un diàleg amb Europa. És l'inici d'un projecte més gran per a salvar el patrimoni cultural ucraïnés i evitar que l'art siga una víctima més de la guerra.  

També et pot interessar

stats