Algemesí celebra 10 anys com a patrimoni de la humanitat

Al llarg de tot aquest temps la Festa de la Mare de Déu de la Salut ha trencat fronteres i ja és reconeguda dins i fora de l'estat espanyol

Algemesí, deu anys Patrimoni de la Humanitat

Aquest divendres 26 de novembre s'han iniciat els actes de commemoració del desé aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí com a patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Va ser el 26 de novembre de 2011 quan l'Organització de les Nacions Unides anunciava la decisió: la festa major dels algemesinencs i tot el poble rebia el màxim reconeixement per la seu tasca en la celebració i el manteniment any rere any d'una festa amb més de tres segles d'antiguitat. D'esta manera distingia tot allò que envolta la festa gran d'Algemesí; les cercaviles, les danses, els rituals i la música.

Una exposició retrospectiva mostra tot el que s'ha aconseguit al llarg dels últims deu anys, des del moment que va anunciar-se el reconeixement de la Unesco. El director del Museu de la Festa, Julio Blasco, assegura que arran de la declaració "els valencians i valencianes coneixen millor la festa, que va més enllà de les torres de la muixeranga, ja que presenta un retaule humà de tradició, fe i cultura; rituals, musiques i danses, transmés d'avis a nets, segle rere segle". Blasco destaca el gran nombre d'exposicions realitzades per tal de donar a conéixer la festa a nivell nacional i internacional, com ara les celebrades al Japó, Corea, la Xina i l'Iran.

A l'acte d'inauguració, al que va assistir la fallera major de València, Carmen Martín Carbonell i les Falleres Majors d'Algemesí, s'ha mostrat, en un espectacle audiovisual sobre la façana del Museu de la Festa, els deu anys en què la festa ostenta el títol. Tot seguit s'han inaugurat a la façana del Museu l'Al·legoria a la Festa dels artistes fallers locals Juanjo Salom, Salvador Ferris i Víctor Hugo Giner.

'Al·legoria a la Festa' dels artistes fallers locals Juanjo Salom, Salvador Ferris i Víctor Hugo Giner.
'Al·legoria a la Festa' dels artistes fallers locals Juanjo Salom, Salvador Ferris i Víctor Hugo Giner.

També et pot interessar

stats