Alfons el Magnànim anuncia els Premis València i València Nova 2019

Els treballs premiats en narrativa i assaig reben una dotació econòmica de 12.000 euros.

Entrevistat al guardonat Josep Vicent Lozano
Entrevistat al guardonat Josep Vicent Lozano

La institució Alfons el Magnànim ha anunciat els Premis València i València Nova 2019 en les modalitats d'assaig, narrativa, poesia i novel·la gràfica. En un acte celebrat al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim), la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el director de la institució, Vicent Flor, han fet públiques les deu persones guanyadores.

Quant als Premis València, en la categoria de novel·la gràfica el guardó ha sigut per a La era de Acuario, de Jordi Peydró Torres; en assaig el premi ha sigut per a El resto visible, de Jorge Fernández Gonzalo.

Seguint amb els Premis València, en poesia en valencià el jurat ha reconegut l’obra Fugaç, de Ramon Guillem Alapont i en poesia en castellà han premiat El jarrón roto, de José Ángel García Caballero. Pel que fa a narrativa, en valencià el guanyador ha sigut Josep Vicent Lozano, amb l’obra Pedres que han de ser remogudes i en castellà, el premiat ha sigut Emili Bayo Juan, amb Lo que deja la vida.

La ràdio d’À Punt Mèdia ha entrevistat el guardonat Josep Vicent Lozano, l’autor més jove que guanya el premi Alfons el Magnànim de narrativa en valencià. L’escriptor ha assegurat que en la seua obra ha fet un homenatge a tota la narrativa negra que s’ha publicat, a totes aquelles novel·les que l’han influït com a lector.

Pel que fa als guardons de València Nova, en la categoria de poesia en valencià l’obra guanyadora ha sigut El cor heretge, d’Aina Garcia Carbó i en la mateixa modalitat en castellà ha sigut guardonada La mala conciencia, de Mario Vega Nogal. A més, el jurat també ha premiat El bosque. Espejo literario del hombre, de Marcos Yáñez Velasco, en la categoria d’assaig i, per unanimitat, han valorat La tortuga que huía del jaguar, de Marta Quintín Maza, en la modalitat de narrativa.

Els Premis València i València Nova compten amb una dotació econòmica de 12.000 euros per als treballs premiats en narrativa i assaig, els de poesia de 7.500, i el de novel·la gràfica 8.000 euros. Quant a la categoria per a joves, València Nova, els premis són de 5.000 euros per als de narrativa i d'assaig i de 3.000 euros per als de poesia.

Els guardons es lliuraran el 18 d'octubre en una gala que se celebrarà al Centre del Carme de València, i en què es presentaran també els premis editats.

També et pot interessar

stats