Alcoi reparteix els 3.100 quilos de pólvora per les festes de Moros i Cristians

El director del Museu Arqueològic d'Alcoi destaca la importància que té la declaració de BIC per a la festa quant a protecció i visibilitat.

VÍDEO | Alcoi reparteix els 3.100 quilos de pólvora per les festes de Moros i Cristians

La ciutat d'Alcoi es prepara per a les seues conegudes festes de Moros i Cristians en honor de Sant Jordi, declarades recentment bé d'interés cultural immaterial, que tindran lloc del 4 al 6 de maig. Aquest divendres és dia de preparatius i repartiment de pólvora per a l'Alardo, que se celebrarà dilluns.

Aquest matí continua el repartiment iniciat ahir de vesprada dels 3.100 quilos de pólvora per a l'Alardo de les festes de Moros i Cristians. La recollida està subjecta a fortes mesures de seguretat. El repartiment es fa amb la presència de la Guàrdia Civil, i sempre que es passen els controls de codis requerits, es podrà retirar la cantimplora amb la quantitat de pólvora que li correspon a cada fester.

El director del Museu Arqueològic d'Alcoi, José María Segura, ha destacat a Les notícies del matí que la declaració de BIC per a les festes és molt important "perquè és la màxima figura de protecció i li dona molta visibilitat a una festa molt arrelada en la societat". Alcoi és la primera ciutat que l'obté per als seus Moros i Cristians.

Aquesta nit, les bandes que participen en els Moros i Cristians interpretaran a la plaça d'Espanya l'Himne de Festes d'Alcoi mentre les veus del poble canten "Nostra festa ja cridant-nos està". Un homenatge a les bandes que dona pas a la Nit de l'Olla i als tres dies de la trilogia de les festes en honor de Sant Jordi.

La televisió d'À Punt retransmetrà en directe aquest dissabte, a les 10:30 hores, l'Entrada cristiana, i a les 16:30 hores, l'Entrada mora de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi.

També et pot interessar

stats