Alcoi celebra la primera setmana de la cultura urbana

Fins diumenge podem gaudir de concerts de música rap i hip hop, campionats de skate, i tallers de grafits.

Tots aquests grafits estan repartits en diferents barris d'Alcoi i serviran també per a donar vida i color a alguns espais de la ciutat
Tots aquests grafits estan repartits en diferents barris d'Alcoi i serviran també per a donar vida i color a alguns espais de la ciutat

La primera setmana de la cultura urbana és una iniciativa ciutadana. Es va presentar al programa de pressupostos participatius de l'Ajuntament i va rebre el suport suficient per a dur-la avant. 

Es tracta d'una cita en què es podrà triar entre l'oferta cultural del moviment urbà. Una oportunitat de conéixer i participar en totes les disciplines artístiques o esportives que formen part d'aquesta cultura arrelada a les grans ciutats . El programa ofereix des de concerts de música rap o hip  hop a tallers de grafits o campionats de skate. 

Però el que més cridra l'atenció per la grandària són els grafits de sis grans artistes internacionals i 16 nacionals i locals, fer d'aquestes parets , quadres que passen a formar part del paisatge urbà de molts barris d'aquesta ciutat. 

Alcoi és aquestos dies un gran llenç on mostrar la particularitat de molts pintors i artistes del grafit que arriben de molts llocs. Aquesta convocatòria,, anomenada Habilitats Urbanes, ha permés 6 artistes internacionals, com el mexicà Smitheone, mostrar la seua obra en directe. Però hi ha fins a 16 artistes locals i nacionals que també participen en altres espais pintant en parets amb estils diferents.

Tots aquests grafits estan repartits en diferents barris d'Alcoi  i serviran també per a donar vida i color a alguns espais de la ciutat.      

I la setmana  cultural ve acompanyada d'una exposició que recull el patrimoni d'art urbà d'aquesta ciutat al llarg del temps, des dels anys més revolucionaris de la transició, fins al moviment de l'anomenada Movida.

Diversos collectius urbans estan participant en aquesta setmana de cultura urbana. Una experiència que pot situar la ciutat d'Alcoi dins del circuit espanyol d'aquesta manifestació artistica. 

També et pot interessar

stats