Alcoi i Bocairent seran les capitals culturals valencianes a partir del 25 d’abril

Prendran el relleu d’Altea (Marina Baixa) i Vilafranca (Alt Maestrat).

El ban reial d'Alcoi i les danses de Bocairent
El ban reial d'Alcoi i les danses de Bocairent / Ajuntament d'Alcoi i de Bocairent

La Generalitat ha decidit que les pròximes capitalitats culturals valencianes, entre el 25 d’abril de 2020 i el 25 d’abril de 2021, seran Alcoi (Alcoià) i Bocairent (Vall d’Albaida). 

Així s’ha decidit en la comissió avaluadora que les ha seleccionades entre les candidatures presentades per a prendre el relleu d’Altea (Marina Baixa) i Vilafranca (Alt Maestrat).

“Les capitalitats culturals valencianes vertebren el nostre país i, com en la resta d’edicions passades, des de la Conselleria de Cultura també nodrirem de contingut als projectes que ens han presentat Alcoi i Bocairent, dues poblacions a les quals felicitem per la qualitat de les seues propostes”, ha dit el conseller de Cultura, Vicent Marzà.

Així, la localitat alacantina d’Alcoi ha sigut reconeguda com a capital cultural valenciana 2020-2021 com el municipi de més de 5.000 habitants per a presentar “un projecte ambiciós amb una programació de qualitat”.

El seu patrimoni cultural i històric és “excel·lent, amb un ampli ventall que reuneix art rupestre, assentaments romans i ibers, un fort llegat àrab i cristià, patrimoni industrial, modernisme, paratges naturals i festes conegudes mundialment com els Moros i Cristians, la cavalcada de Reis o el Betlem de Tirisiti, declarat bé d’interés cultural”, ressalten des de l’administració autonòmica.

D’altra banda, el projecte de la població valenciana de Bocairent ha sigut seleccionat per a un municipi de menys de 5.000 habitants per la seua aposta per a fer accessible la cultura a tota mena de persones i ampliar l’oferta de qualitat en un municipi que ja compta amb una important activitat cultural.

El “dinamisme del teixit associatiu local i la gran diversitat cultural de la localitat de la Vall d’Albaida destaquen en un projecte que es basa en propostes exigents i atrevides separades en sis eixos fonamentals: història i patrimoni, tradicions i cultura popular, arts plàstiques i visuals, arts escèniques, lectura i literatura i música”, expliquen.

També et pot interessar

stats