Alboraia celebra la festa del Miracle dels Peixets

Els actes comencen amb una romeria, segueixen amb una missa i acabaran amb un dinar de germanor.

Ermita del Miracle, a Alboraia
Ermita del Miracle, a Alboraia

Aquest dilluns se celebra la festa del Miracle dels Peixets a l'ermita del Miracle d'Alboraia (Horta Nord). Segons la tradició, a la desembocadura del barranc de Carraixet va ser l'aparició d'unes formes sagrades a la boca d'uns peixos, l'any 1348.

Els actes comencen amb una romeria, que eixirà d'Alboraia, fins a l'ermita del Miracle. Després, al migdia, faran una missa. I a continuació els veïns compartiran un dinar de germanor als voltants de l'ermita.

L'arquebisbat ha explicat que, segons la tradició, l'any 1348 un capellà va portar una arqueta amb les sagrades formes a un morisc d'Almàssera que agonitzava. Aleshores Almàssera depenia eclesiàsticament de la parròquia d'Alboraia. En travessar el barranc de Carraixet, el capellà va caure del cavall i va perdre les formes sagrades a l'aigua. Davant d'aquest succés, el veïnat que acudí a buscar el capellà va veure que tres peixos tenien les formes a la boca i li les lliuraven al sacerdot. Veïns i veïnes del poble van començar a promoure processons i van impulsar la construcció d'una ermita.

Mentrestant, aquest cap de setmana la comunitat parroquial de Nostra Senyora de l'Assumpció ha commemorat els 125 anys de l'adoració nocturna amb una processó pels carrers i una vigília.

També et pot interessar

stats