'Alba, una aventura mediterrània', un videojoc on trobem l'Albufera, Nàquera i el castell de Serra

El director creatiu del videojoc, de l'estudi anglés Ustwo Games, s'han inspirat en les seues vacances a la costa valenciana.

Imatge de portada: El jugador haurà d'ajudar a Alba, a conéixer l'hàbitat de l'illa i a realitzar una sèrie de missions relacionades amb el medi ambient

Nàquera, el Palmar, l'Albufera i els seus arrossars, la marjal o el castell de Serra han inspirat els escenaris del nou videojoc Alba: una aventura mediterrània, produït per estudi anglés Ustwo games, que desenvolupa en una illa imaginària situada en la costa mediterrània. L'ha dirigit un valencià, des de Londres, amb el record dels seus estius a la Comunitat Valenciana. En menys d'un mes des de la seua estrena el joc ja ha aconseguit més de 377.830 descàrregues. Està disponible en dispositius iOS i en PC a través de Steam, i pròximament eixirà també en la consola Nintendo Switch.

Ustwo Games és un estudi conegut per ser els creadors de Monument Valley i Assemble with care. En Alba: A Wildlife Adventure la protagonista és una xiqueta que visitarà als seus iaios en una illa del Mediterrani anomenada Pinar del Mar. Durant les seues vacances, troba un animal en perill i convenç la seua amiga Inés per a començar una iniciativa d'ajuda a la fauna de la zona i salvar l'illa de l'especulació urbanística, ja que l'alcalde vol convertir l'abandonada reserva natural en un hotel de luxe.

David Fernández Huerta, director d'art d'Ustwo Games i director creatiu del videojoc, fa set anys que treballa en aquest estudi londinenc. Segons ha explicat a À Punt, els escenaris del videojoc els ha creat amb la programadora Kirsty Keatchs amb els records que tenen de xiquets estiuejant a la costa de València i Eivissa. "Vam començar a crear llocs comuns de la costa mediterrània i tenen una autenticitat que no veus normalment en un videojoc", explica.

Així, segons detalla, en les localitzacions apareixen "moltes localitzacions de Nàquera com l'ermita, l'Ajuntament de Burjassot, apartaments del Puig, la Marjal del Moro, pinades, el castell de Serra, els camps de tarongers de Montcada, els camps d'arròs de l'Albufera i tot s'uneix de manera natural". L'escenari té molt de color amb el característic blau del cel en el Mediterrani i una paleta de colors en la qual els creadors han tingut en compte els quadres del pintor valencià Joaquim Sorolla.

"Un joc dirigit al xiquet de 9 anys que tots portem dins"

El públic objectiu del videojocs són xiquets d'entre 9 i 13 anys, ja que el seu creador volia compartir experiències amb el seu fill de cinc anys. Per això va desenvolupar el joc, que presenta un món obert que emula les sensacions de llibertat que es tenen fent passejos pel camp. "El joc és per a tota la família i està dirigit al xiquet de 9 anys que tots portem dins, per a descobrir i trobar coses noves amb un missatge de protecció de la naturalesa" apunta David Fernández Huerta.

Així, Alba es dedica a salvar animals, fer fotografies, explorar l'illa i parlar amb els habitants. El jugador haurà d'ajudar la protagonista, a conéixer l'hàbitat de l'illa i a realitzar una sèrie de missions relacionades amb el medi ambient amb un mòbil amb càmera, una llibreta amb les més de 60 espècies que poblen l'illa i un mapa, entre altres objectes.

377.830 arbres plantats a Madagascar, Moçambic i Nicaragua

Per a traslladar el missatge de protecció de la naturalesa d'Alba a la vida real, per cada descàrrega del joc Ustwo Games plantarà un arbre. Els seus responsables han anunciat que ja n'han plantat més de 370.000 dividits en 143.105 manglars a Madagascar, 115.355 arbres en la reforestació de Changalane, a Moçambic, i 18.030 arbres a Bosawas, Nicaragua.

També et pot interessar

stats