Alaquàs celebra el tradicional Cant de la Carxofa

L'acte forma part de les festes en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort.

L'acte forma part de les festes en honor a la Mare de Déu de l’Olivar i al Crist de la Bona Mort

Alaquàs celebrà anit, dissabte 8 de setembre, el Cant de la Carxofa en honor a la Mare de Déu de l'Olivar i, aquesta nit de diumenge, es farà en honor al Crist de la Bona Mort.

Es tracta d'un acte molt arrelat al poble, els orígens del qual es remunten al segle XVII, i on participen els xiquets i les xiquetes d'Alaquàs interpretant els angelets que apareixen en la carxofa. A més del cadafal on es representa l'acte, La Carxofa és també una composició musical religiosa, pròpia de la comarca valenciana de l'Horta sud. Durant la Prova de l'Àngel, que enguany va tindre lloc el passat 3 de setembre, la població té l'oportunitat de triar el xiquet o xiqueta que interpretarà l'àngel en cada edició.

Gràcies al treball de promoció del Cant de la Carxofa que s'ha dut a terme a les escoles, enguany han sigut 40 els candidats i candidates que es van presentar a les proves. A més, s'ha creat un cor estable que interpretarà tot tipus de peces, a banda de la part coral del tradicional Cant.

Els actes d'aquest cap de setmana estan acompanyats per la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs.

El Cant de la Carxofa està considerat una festa d’interès turístic provincial i és una de les millors senyes d’identitat d'Alaquàs.

També et pot interessar

stats