Alacant recorre contra la decisió de no permetre la benedicció de la Santa Faç

L'alcalde, Luis Barcala, defén que la cerimònia pot celebrar-se amb les mesures de seguretat necessàries.

Imatge de portada: Imatge d'arxiu de la romeria de la Santa Faç d'Alacant

A Alacant continua la polèmica al voltant de la possible eixida de la Santa Faç per a beneir la ciutat des del castell de Santa Bàrbera. L'Ajuntament de la ciutat ha interposat un recurs de reposició contra la decisió de la subdelegació del govern espanyol de no permetre el trasllat de la relíquia des del seu monestir fins al cim del castell per a beneir la ciutat dijous que ve, tal com va demanar la Diputació d'Alacant. L'alcalde, Luis Barcala, demana al govern espanyol que rectifique i possibilite que se celebre la cerimònia religiosa, amb les mesures restrictives necessàries, perquè al seu parer és legalment possible.

La tradicional romeria de la Santa Faç d’Alacant hauria de celebrar-se el dijous 23 d’abril. Suspesa per la crisi del coronavirus, el capítol de la santa església cocatedral de Sant Nicolau i l'Ajuntament d'Alacant van acordar la celebració d'un acte alternatiu, que consistiria en la benedicció de la ciutat des de dalt del castell de Santa Bàrbera. El trasllat es faria en cinc vehicles, un per a la relíquia i el portador, i quatre més per als custodis.

Però la subdelegació del govern espanyol va comunicar a l'Ajuntament d'Alacant que no era possible atendre la petició de l'eixida extraordinària de la relíquia perquè considera que l'acte no s'empara en la normativa vigent que regula l'estat d'alarma decretat per la crisi sanitària de la Covid-19.

Els partits de l'oposició també s'han pronunciat: Francesc Sanguino, del PSOE; Xavi López, d'Unides Podem; i Natxo Bellido, de Compromís, fan costat a la subdelegada, Araceli Poblador. Per la seua part, Mario Ortolà, de Vox, ho considera una maniobra política. Tots els col·lectius de festes d'Alacant també demanen a la subdelegada del govern espanyol que permeta el trasllat de la Santa Faç. Els devots volen que els ajude durant la pandèmia. L'última paraula sobre la polèmica encara no s'ha dit.

També et pot interessar

stats