Alacant promociona a Viena la guitarra espanyola

La Diputació d'Alacant presenta a Viena el documental "La catedral de les sis cordes".

"La catedral de les sis cordes" fa un repàs a la història de la guitarra espanyola des de diferents vessants i etapes.

La Diputació d'Alacant ha presentat a Viena el documental  "La catedral de les sis cordes" amb el qual vol reivindicar el paper d'Alacant com a referent nacional en l'estudi de la guitarra espanyola. La preestrena del documental es va fer a l'Hotel Imperial de Viena, coincidint amb l'assistència de l'Orquestra de Joves de la Província d'Alacant (OJPA) al festival Summa Cum Laude, on han obtingut el primer premi d'este concurs internacional de joves músics.

La Diputació té previst presentar oficialment el documental el pròxim mes de setembre a l'Auditori de la Diputació d'Alacant, però primer ha volgut oferir-ne un tast davant d'especialistes musicals. "La catedral de les sis cordes" està dirigida pel cineasta Domingo Rodes i amb guions del periodista Ramón Cánovas. En 50 minuts de duració es fa un repàs a la història de la guitarra espanyola des de diferents vessants i etapes: els orígens i el procés de construcció de l'instrument; els grans intèrprets i compositors; el present i futur de la guitarra en l'àmbit mundial; l'ensenyament de la guitarra i, per últim, la simbiosi entre la guitarra clàssica, la flamenca i l'elèctrica.

Aprendre guitarra a Alacant

Alacant ha sigut rellevant en l'estudi de la guitarra gràcies a les aportacions dels professors José Tomàs i José Luis González, tots dos deixebles del mestre Andrés Segovia, durant les décades dels 70 i 80. Des d'aleshores, Alacant va ser el centre neuràlgic de l'ensenyament d'aquest instrument en l'àmbit mundial. Fins ací arriba cada any alumnat procedent d'arreu del món per a aprendre a tocar la guitarra espanyola amb els millors docents.

El treball d'elaboració d'aquest documental s'ha prolongat durant un any per la complexitat de les entrevistes i les localitzacions, que s'han rodat en Alcoi, Alacant, les Coves del Canelore, Aranjuez, Barcelona, Granada o Sigüenza, entre altres. El documental, originalment en castellà, s'ha doblat al valencià, l'anglés, el japonés, el xinés i l'alemany. Durant la presentació a Viena, el guitarrista Ignacio Rodes, juntament amb l'Orquestra Jove de la Província d'Alacant, van fer un xicotet recital per a les persones assistents.

També et pot interessar

stats