Alacant acull una exposició sobre gladiadors amb peces del Colosseu romà

Les 160 peces procedents de nou museus italians es podran veure en el MARQ entre abril i octubre després de passar per nombrosos països amb gran èxit de públic

Algunes de les peces que es podran veure en la mostra sobre els gladiadors
Algunes de les peces que es podran veure en la mostra sobre els gladiadors / Expona.net

El Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ) ha anunciat que entre abril i octubre acollirà una ambiciosa exposició sobre els gladiadors amb 160 peces originals d'una desena de centres expositius i institucions italianes, entre elles el Colosseu de Roma.

La vicepresidenta i responsable de Cultura de la Diputació d'Alacant (de la qual depén el MARQ), Julia Parra, ha avançat alguns detalls de la mostra "Gladiadors, herois del Colosseu", que serà presentada formalment el pròxim dia 20 en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur).

Es podrà veure en les tres sales d'exposicions temporals del MARQ entre mitjan abril i octubre després de passar per nombrosos països amb gran èxit de públic, com Austràlia, els Estats Units, el Canadà, Bèlgica, Dinamarca, Holanda i França, on l'han vista entre 100.000 i 300.000 visitants en cada lloc.

Les 160 peces procedeixen de nou museus i institucions culturals italianes i algunes no havien eixit mai del país transalpí abans, segons Parra, que ha oferit aquests detalls al costat del director del MARQ, Manuel Olcina, i del gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés.

La diputada de Cultura, Julia Parra, al costat del gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, i del director del museu, Manuel Olcina
La diputada de Cultura, Julia Parra, al costat del gerent de la Fundació MARQ, José Alberto Cortés, i del director del museu, Manuel Olcina / Diputació d'Alacant

La inversió del museu dependent de la Diputació per a aquesta exposició s'eleva a uns 600.000 euros i, a més de les peces originals, el plantejament expositiu del MARQ pretén ser innovador amb elaboracions interactives i audiovisuals, a més de recursos didàctics atractius per als més joves.

"La col·lecció és magnífica i desmuntarà alguns dels estereotips que ha traslladat dels gladiadors el cinema i, especialment, la indústria de Hollywood" Manuel Olcina - Director del MARQ

El director del MARQ, Manuel Olcina, ha assegurat que la col·lecció és "magnífica" i que desmuntarà alguns dels estereotips que ha traslladat dels gladiadors el cinema i, especialment, la indústria de Hollywood. "Es mostrarà el món dels gladiadors tal com són".

La mostrà dels guerrers de Xi'an, a l'espera per la covid-19

La mostra sobre els gladiadors arriba després que s'haja postergat l'arribada de l'esperada exposició sobre els guerrers de Xi'an, que ha tornat a ser ajornada per la decisió del govern xinés d'esperar a la millora de la situació de la pandèmia sanitària de la covid-19.

D'aquesta manera, s'esperarà el moment adequat per a acollir l'exposició, per a la qual hi ha un pressupost d'1,6 milions d'euros.

La imminent Gladiadors, herois del Colosseu substituirà en el MARQ en una altra exposició provinent de la península Itàlica sobre el món dels etruscs, que fins al desembre havien visitat més de 52.000 persones.

També et pot interessar

stats