‘Ai, Carmela!’ s’acomiada dels escenaris del Teatre Micalet de València

El 26 de febrer dirà adeu a aquesta sala l'obra interpretada per Josep Manuel Casany i Pilar Almeria

'Ai, Carmela!' s'acomiada dels escenaris del Teatre Micalet de València / À Punt NTC

L’obra de teatre Ai, Carmela! s'acomiada dels escenaris del Teatre Micalet de València el 26 de febrer, després d'haver-s'hi estrenat fa 27 anys i d'haver-s'hi escenificar en tres ocasions. La funció conta la història de dos artistes, atrapats en la Guerra Civil, Paulino i Carmela, i és la tercera vegada que Josep Manuel Casany i Pilar Almeria protagonitzen aquesta versió del clàssic del dramaturg valencià José Sanchis Sinisterra.

Durant la Guerra Civil, Paulino i Carmela, un matrimoni de còmics, es veuen atrapats en la línia de front en bàndol nacional i, per a salvar la vida, es veuen obligats a actuar davant dels soldats revoltats i els presoners de les Brigades Internacionals.

Aquesta obra és un cant a la memòria i la tolerància, explica Casany. “Sinisterra escriu sempre sobre els oblidats i els perdedors, i Carmela i Paulino són oblidats i perdedors”, afirma l’actor de Montcada (Horta Nord).

La versió de la Companyia Teatre Micalet és també un homenatge al teatre de varietés, començant amb la recreació de l'antic teatre de Russafa, indica Pilar Almeria. La fundadora de la companyia explica que la recreació de la mítica sala valenciana és un homenatge perquè fou el temple de les varietés a València. “I nosaltres som una companyia de variedades a lo fino”, postil·la. 

Unes varietés que sonen en valencià en aquesta versió, ja que Paulino i Carmela parlen en valencià entre ells, encara que amb els militars ho fan en castellà, per raons òbvies. 

També et pot interessar

stats