'Entre dos aguas' guanya la Concha d'Or del Festival de Sant Sebastià

El director Isaki Lacuesta aconsegueix el segon màxim guardó en aquest festival amb la història del retrobament de dos germans gitanos.

El director Isaki Lacuesta i el seu equip després de rebre el guardó
El director Isaki Lacuesta i el seu equip després de rebre el guardó

Entre dos aguas, la pel·lícula del director Isaki Lacuesta, guanya la Concha d'Or del Festival de Sant Sebastià. La història de dos germans gitanos que es retroben a l'illa de San Fernando i el record de la mort violenta de son pare quan eren menuts, s'emporta el màxim guardó que atorga el jurat d'aquest concurs internacional de cinema. És la segona Concha d'Or per a Lacuesta després de l'obtinguda en 2011 amb Los pasos dobles.

Entre dos aguas combina la realitat i la ficció en un relat amb els mateixos protagonistes de la ja aclamada La leyenda el tiempo. Només cinc directors han obtingut dos guardons en el certamen donostiarra, entre ells els espanyols Imanol Uribe i Manuel Gutiérrez Aragón, Francis Ford Coppola, l'iranià Bahman Ghobadi i el mexicà Arturo Ripstein.

En aquesta 66 edició del Festival el premi especial del jurat ha sigut per a Alpha. The Right to Kill del filipí Brillante Mendoza. La Concha de Plata al millor director ha sigut per a l'argentí Benjamín Naishtat per Rojo. El premi a millor actor se l'ha endut el també argentí Darío Grandinetti per la seua actuació en Rojo, film que també ha aconseguit el premi a la millor fotografia, amb Pedro Sotero. La Concha de Plata a la millor actriu ha anat a parar a la noruega Pia Tjelta per Blind Spot..

En aquest certamen el documental valencià Lobster Soup, (sopa de llagosta) ha guanyat dos premis, el guardó al millor documental de coproducció i el premi per a rebre l'assessorament en la distribució. Aquesta pel·lícula està dirigida pels valencians Rafa Molés i Pepe Andreu de la productora Suica Films. La cinta relata la història d'un xicotet bar d'Islàndia, conegut per la sopa de llagosta, que davant de la massificació i el turisme es troba amb el dilema de resistir o rendir-se a les normes de la globalització.

També et pot interessar

stats