AGENDA | Expojove, espectacles musicals i cine gratuït per a rebre el Nadal en família a València

Les comarques centrals celebren el Nadal amb una explosió d’esdeveniments i activitats, amb Expojove com a principal referència.

Betlem monumental de Xàtiva
Betlem monumental de Xàtiva / Xàtiva Turisme

Un any més Expojove converteix Fira València en la referència per al públic infantil, amb una completa agenda d’espectacles, actuacions musicals, tallers i activitats tematitzades; en aquesta ocasió al voltant del reciclatge. La Festa de la Infantesa i la Joventut de València comença el 26 de desembre i es podrà visitar fins al 4 de gener. À Punt hi participa amb un estand de La Colla i l’emissió en directe d’alguns espais radiofònics.

El Palau de la Música acull Feretes i Cançonetes, un festival musical familiar en valencià per a tota la família, que comptarà també amb la contribució d’À Punt i la participació d’alguns dels personatges infantils més estimats de la programació com Els Bíters, la Banda de les Feretes i Catacric Catacrac. El festival també ofereix l’oportunitat de conéixer les històries medievals de Xavi Castillo a la televisió valenciana. Completen el cartell musical Ramonets, Dani Miquel, Pep Gimeno Botifarra o Dàmaris Gelabert, entre altres.

Els menuts també sabran apreciar la visita del grup Cantajuegos, que cantarà i ballarà els seus èxits el 27 i el 28 de desembre al Palau de les Arts. I els amants dels titelles tenen una cita obligada a Sagunt (Camp de Morvedre), que fins al 27 de desembre acull el XXVII Festival de Titelles.

La música també serà protagonista en la vespra de Cap d'Any a Torrent. El 31 de desembre la plaça Unió Musical serà escenari de les primeres Campanades Infantils, on actuaran entre altres Els Bíters d'À Punt

Mercadets, i nuclis urbans engalanats de Nadal

Però aquests dies, amb els nuclis urbans de gala per a rebre el Nadal, només passejar pel carrer és ja un espectacle. Al centre de València, la plaça de l’Ajuntament acull un any més la pista de patinatge sobre gel, amb espais diferenciats per a adults i xiquets, i el carrusel clàssic. Les dues atraccions estan en marxa des del 29 de novembre i podran visitar-se fins al 6 de gener.

Entre les atraccions habituals hi ha també els tradicionals mercadets de Nadal. Entre els més interessants de València trobem el de la Ciutat de les Arts i les Ciències, al Mercat de Colom, el mercat de Nadal de Tapineria, o la Fira d’Artesania, a la plaça de la Reina. I de visita obligada en les proximitats de la festivitat de Reis, del 3 al 6 de gener, és el Mercat de Reis del barri del Cabanyal.

El betlem monumental de Xàtiva, el més gran d'Espanya

La ciutat de València compta també una àmplia oferta de betlems. Els trobem al saló de vidre de l’ajuntament, a la plaça de la Reina, al centre d’artesania o al Museu Nacional de Ceràmica, entre altres.

Fora del cap i casal, a Meliana (Horta Nord) destaca el betlem de Roca, un dels més grans de la Comunitat Valenciana, i el del castell de Riba-roja (Camp de Túria). Menció a banda mereix el monumental de Xàtiva (Costera). 1.600 metres quadrats d'escenes nadalenques, figures de mida humana i animals reals donen forma al naixement més gran d'Espanya.

Circ i teatre musical

Nadal és sinònim de circ per als més menuts i a València podem trobar una àmplia oferta d’espectacles; de tradicionals a més innovadors. Als habituals circs Wonderland o Gran Fele se suma enguany el Circ Raluy Legacy, a la zona de la Marina i The Magnificient Expectacular Circus Experience, al teatre La PlaZeta. Arredoneix l’oferta la Sala Escalante amb YOLO, un espectacle circense que té un premi Feten 2019.

Més allà dels malabars i les acrobàcies els teatres ofereixen una programació especial dissenyada per a les festes en família. El teatre Talia ofereix el musical Alícia en el musical de les meravelles fins al 12 de gener; el Talia ofereix el 26 de desembre la funció La reina de gel, basada en els personatge de Frozen; la sala Escalante acull el 3 i el 4 de gener El misteriós cas de Houdini i l’habitació tancada; i a l’àrea metropolitana, l’auditori de Torrent exhibeix el dia 26 un musical sobre Peter Pan.

A Aldaia el Nadal convida a visitar el teatre municipal. El TAMA ofereix un any més el Cicle Bonic, una variada programació de teatre, circ i música per a gaudir en família.

Exposicions de Playmobil i

Sylvanian

Families

Els amants dels joguets i les miniatures tenen parada obligada a l'antic mercat de Torrent i a l'Ateneu Mercantil de València. El primer acull fins al 12 de gener l'exposició de figures de Playmobil més gran de la Comunitat, amb centenars de figures i 13 escenaris. En paral·lel, el saló noble de l'ateneu valencià acull l'exposició més gran de Sylvanian Families feta mai a Europa. La componen més de 500 d'aquestes icòniques figures d'animalets originàries del Japó, al llarg de 170 metres quadrats. Es pot visitar fins al 6 de gener.

Cine gratuït

Les cartelleres de cine s'omplin aquests dies de títols infantils i familiars. Més enllà de les estrenes la Filmoteca de València exhibeix durant les vacances escolars Menuda Filmo, un cicle infantil amb pel·lícules recents i clàssics atemporals, que és gratuït per als menors de 14 anys.

També et pot interessar

stats