Aforismes de Joan Fuster en sobrets de sucre

Una iniciativa de la Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de Castelló amb la col·laboració del Gremi de Forners que convida a reflexionar sobre les frases més cèlebres de l'escriptor valencià

Exemple d'un dels aforismes de Fuster en un sobret de sucre / À Punt NTC

Alguns dels aforismes més coneguts de Joan Fuster ara es podran gaudir a taula. Xicotetes píndoles de coneixement inspirador en un sobret de sucre, una iniciativa que ara endolceix els paladars en més de cinquanta cafeteries i forns de Castelló.

Joan Fuster va ser un dels grans mestres de l'aforisme, i va fer d'aquesta forma literària un dels seus trets més distintius. Enguany, amb motiu de l'any Fuster, el Gremi de Forners i l'Ajuntament de Castelló conviden a reflexionar sobre les frases més cèlebres de l'escriptor valencià mentre es pren un café.

Entre els aforismes que podem trobar n'hi ha que acosten la cultura, alguns reivindicatius, altres més colpidors i enginyosos… i exemples que ja són considerats frases cèlebres, com ara l’aforisme “Un bon llibre sempre és una provocació" o "Entre el bé i el mal podem aspirar a l'alegria".

Joan Miravete, vicepresident del Gremi de Forners de Castelló, assenyala que “per coincidir en el centenari, hem aprofitat l’ocasió per a promoure els aforismes de Fuster”. Segons Miravete, “si Joan Fuster vera els seus escrits acompanyats de sucre i cafeïna, segur que escriuria un aforisme de tot això”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats