Els aficionats a la cultura nipona tenen una cita en el Japan Weekend

El festival celebra una nova edició este dissabte i diumenge a Fira València

Cartell Japan Weekend 2024 València
Cartell Japan Weekend 2024 València

València celebra este cap de setmana una nova edició del Japan Weekend, un festival dedicat a la cultura nipona que l'organització defineix com "l'esdeveniment de cultura pop més gran d'Espanya". Com de costum, el programa d'activitats és extens i molt variat, ja que no només està enfocat al públic aficionat al manga i l'anime. Un fum de propostes ompliran Fira València durant dissabte, de 10 a 20 hores, i diumenge, d'11 a 19 hores. Estes són algunes de les activitats del certamen.

Concerts i exhibicions de ball

En el cartell d'actuacions a l'escenari principal destaquen els concerts dels artistes convidats, Ai Furihata, cantant i actriu de doblatge japonesa, i HANCE, cantant i compositor japonés especialitzat en jazz i soul.

També hi ha programades exhibicions de ball, representacions teatrals, un Idol Festival i l'exitós concurs de Cosplay —de l'anglés costume (vestit) i play (joc)— que enguany se celebrarà al costat de la selecció del concurs de cosplay internacional Tournament of Champions. Sens dubte, és una de les activitats més vistoses del certamen, on podrem veure desfilar aficionats i aficionades amb espectaculars disfresses, que cuiden fins a l'últim detall per assolir la versemblança més gran possible als seus personatges de còmic o videojocs favorits.

Enguany, els cosplayers professionals convidats són la japonesa Reika, l'estatunidenc Nipah i la danesa Trine, especialitzada en armadures i atrezzo medieval.  

'Cosplayers' en la primera jornada del Japan Weekend 2023
'Cosplayers' en la primera jornada del Japan Weekend 2023 / À Punt NTC

En la zona cultural trobarem un taller de cal·ligrafia japonesa amb pinzell, un altre taller d'origami, i ambdós d'introducció al japonés i també, al coreà. També hi ha una zona per als amants als videojocs i una altra centrada en el còmic, amb tallers de creació de personatges. En este capítol, cal mencionar que hi assistirà com a convidada la il·lustradora i artista de còmic adult Hamlet Machine, originària de Nova York.

Documentals sobre el Japó, xarrades sobre indumentària, tallers de cuina takoyaki... El llistat d'activitats inclou exhibicions de kendo i aikido, però també entrenaments de lluita Pro Wrestling, o partits de quadball i jugger.

K-pop i Star Wars

La Japand Weekend també dedica un espai a la música pop sud-coreana, coneguda com a K-pop. És un estil mundialment famós que té com a màxims referents els BTS o les Black Pink. De fet, a més del concurs Asian Cover Dance, enguany es comptarà amb la preselecció espanyola del concurs internacional "NärCon Kapop Championship". Per a qui, a més de ballar, s'atreveixen amb el cant, també hi ha un concurs de karaoke.

Per últim, l'univers Star Wars també tindrà un espai reservat, amb classes i combats d'exhibició amb espases làser.

També et pot interessar

stats