L’actriu valenciana Teresa Lozano rep la medalla del Consell Valencià de Cultura

La interpret agraeix el reconeixement i lamenta que la comèdia, el gènere al qual ha estat molt vinculada, siga "poc premiat i valorat"

L'actriu Teresa Lozano, a l'esquerra, sosté la medalla del Consell Valencià de Cultura, lliurada aquest dimarts / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de setembre 2022 - 22:39 Actualitzat: 20 de setembre 2022 - 14:52

Com a un "honor". Així ha rebut la veterana actriu valenciana Teresa Lozano la Medalla del Consell Valencià de Cultura, que li l'ha lliurada aquest dimarts. Lozano rebia aquest reconeixement emocionada i satisfeta per haver treballat bona part de la seua carrera vinculada al gènere de la comèdia, "un gènere poc premiat i valorat i que denuncia tantes coses, que denuncia la realitat", com ella mateixa ha reconegut en l'acte en què rebia la medalla de la institució cultural.

Amb 24 anys Teresa Lozano va decidir que volia dedicar-se a la interpretació, i des d'aquell moment, no ha deixat de treballar. “Amb alguns lapses entremig, perquè també vaig treballar tota l’època de la dictadura de Franco”, explica l’intèrpret.

Cine, televisió i teatre; l'actriu valenciana domina a la perfecció els tres formats, però té predilecció per un d'ells. “És difícil triar, però clar, jo soc una actriu feta en el teatre i el que més he fet és teatre”. I si hi ha un gènere que la defineix és, sens dubte, la comèdia. “Amb la comèdia diem i denunciem moltes coses, i és que, la vida és una comèdia”, afirma l’actriu.

El reconeixement del Consell Valencià de Cultura, que ha rebut aquest dimarts, és un reconeixement a una carrera que encara no s'ha acabat; de fet, en el mes de gener tornarà a pujar a l'escenari del teatre Rialto gràcies a l'obra La tempesta. “Estic jubilada, però en la meua faena mai t’acabes de jubilar, perquè sempre arriba alguna cosa, que et provoca. I clar, jo em deixe provocar”, bromeja Lozano.

Una "provocació" que, tot i portar-la a treballar fora de la Comunitat Valenciana, sempre l'ha mantinguda "connectada" als companys de professió que han quedat a la Comunitat Valenciana, com ella mateixa admetia en l'acte de lliurament de la Medalla del Consell Valencià de Cultura.

També et pot interessar

stats