Els actors i actrius valencians lliuren els seus premis 2018

Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, el Sindicat d'Actors i Actrius Professionals Valencians lliura els seus premis AAPV 2018.

Empar Brisa, en reconeixement per tota una vida dedicada al teatre, a l’audiovisual i al doblatge

mb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre el 27 de març, el Sindicat d'Actors i Actrius Professionals Valencians lliura els seus premis AAPV 2018 al Teatre Rialto de València. 

El Premi Narcís d'enguany ha recaigut en l'actriu Empar Brisa, en reconeixement a tota una vida dedicada al teatre, al doblatge i a l'audiovisual. Brisa ja va rebre en 2011 el Premi AAPV a la millor interpretació femenina de doblatge per Vertígen. També va ser nominada per a millor interpretació femenina de doblatge en 2012 per El silenci dels corders. Pel que fa a l'experiència teatral, cal destacar la seua participació en la versió de Medea que va dirigir Juli Leal en 2003, o les nombroses aparicions en produccions audiovisuals com les sèries valencianes Bon dia, bonica, Negocis de família o Benifotrem.

En la categoria de millor interpretació de teatre masculina opten al Premi Josep Manel Casany, per Nadal en casa els Cupiello; Carles Sanjaime, per Els quatre genets de l'apocalipsi; i Bruno Tamarit, per Cuzco. D'altra banda, les actrius nominades són Cristina Fernández, per Dystopia; Mireia Pérez, per Carinyo; i Silvia Valero, per Cuzco.

Per últim, opten al guardó d'actor i actriu revelació Paula Braguinsky, Aina Gimeno, Román Méndez de Hevia, Victoria Mínguez i Robert Roig. L'AAPV ha decidit un any més declarar deserts els premis de doblatge i d'audiovisual pel retard en l'apertura de la nova televisió pública valenciana.

El Dia Mundial del Teatre es va crear el 1961 per iniciativa de l'Institut Internacional del Teatre (IIT). Tots els anys, el 27 de març s'organitzen distintes activitats per a celebrar-lo i reflexionar sobre el paper de la creació escènica en la societat. Pot consultar tota la programació dels teatres públics de la Generalitat en http://teatres.gva.es/

2017 va ser un any molt positiu per al sector teatral valencià. Prova d'això són les 16 nominacions valencianes (amb muntatges o artistes valencians) que han sigut seleccionats per als Premis Max 2018. Entre altres, Les aventures de Tom Sawyer de La Teta Calva i el Centre Teatral Escalante de la Diputació de València compten amb cinc nominacions, mentre que El verí del teatre de la companyia El Micalet té tres nominacions.

Actors nominats a millor interpretació: Josep Manel Casany, Carles Sanjaime i Bruno Tamarit

 Actrius nominades a millor interpretació: Cristina Fernández, Mireia Pérez i Silvia Valero

També et pot interessar

stats