Els actors i actrius valencians demanen un pla urgent per al sector d’arts escèniques

Lamenten que sols una xicoteta part del pressupost de la “macroconselleria” d’Educació arriba als sectors culturals.

El musical Tic Tac
El musical Tic Tac / Europa Press.

L’Associació d’actors i actrius professionals valencians (AAPV) ha reclamat al nou govern un pla urgent per al sector de les arts escèniques que es traduïsca en “un canvi real en la política cultural valenciana”.

L’entitat ha declarat que no entén “per què continua existint una macroconselleria d’Educació, Cultura i Esports amb un pressupost de més de 5.000 milions d’euros, dels quals pocs arriben als sectors culturals”.

Encara que l’AAPV ha reconegut que en la legislatura passada van veure voluntat, ha considerat que no és suficient perquè l’actual política no dona estabilitat a la professió a causa de la falta d’un pla real més enllà de “la propaganda buida de contingut”.

Escalante i producció pròpia

L’entitat ha demanat al govern valencià una intervenció ràpida en el Teatre Escalante perquè “no pot ser que aquesta sala històrica i escola d’actors i actrius estiga en ruïnes i tancada”.

A més, ha reclamat incrementar el pressupost per a la producció pública, que les obres duren més setmanes en exhibició i millorar les ajudes a les companyies i sales per a fomentar la contractació d’actors i actrius valencians.

També et pot interessar

stats