Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana

La Generalitat ha presentat la imatge institucional i les activitats programades amb motiu del dia de la Comunitat Valenciana

Presentació de la imatge institucional i les activitats programades amb motiu del 9O
Presentació de la imatge institucional i les activitats programades amb motiu del Nou d'Octubre / Generalitat

La Generalitat ha programat actes culturals i festius durant nou dies per a celebrar el Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, que enguany coincideix amb el quaranté aniversari de l'Estatut d'Autonomia.

El secretari autonòmic de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva, Alfred Boix, ha valorat les festes com a "eix potenciador de la convivència" i ha destacat el suport al sector cultural i de festes, que "tant ha patit els dos últims anys".

Aquest dijous s'ha presentat la imatge institucional i les activitats programades amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana que es desenvoluparan des de l'1 d'octubre a València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana.

Imatge institucional per al Nou d'Octubre dissenyada per Ibán Ramón
Imatge institucional per al Nou d'Octubre dissenyada per Ibán Ramón / Ibán Ramón / Generalitat

La imatge seleccionada enguany per al Nou d'Octubre és un cartell realitzat pel dissenyador Ibán Ramón que evoca l'entrada de Jaume I a València el 9 d'octubre de 1238. Presenta el casc amb la figura del drac mitjançant una representació contemporània i una retolació tipogràfica que remet a la modernitat valenciana del segle XX i al pintor valencià Josep Renau.

En la programació hi ha concerts, jocs tradicionals, activitats lúdiques, representacions teatrals, concerts, un recital poètic i castells de focs artificials, i s'obriran al públic palaus de València, Alacant i Castelló de la Plana.

Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana
Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana / Generalitat
Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana
Actes culturals i festius per a celebrar el Nou d'Octubre a la Comunitat Valenciana / Generalitat

Jornades de portes obertes

Des d'aquest dissabte 1 d'octubre, la ciutadania podrà visitar el Palau de la Generalitat, el palau de Castellfort, el palau de les Comunicacions, el palau de Forcalló i el palau Boïl d’Arenós, a València. A més, obriran les portes al públic el monestir de Sant Miquel dels Reis i el convent de Sant Doménec.

Així mateix, es podran visitar la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana i la Casa de les Bruixes d'Alacant.

També et pot interessar

stats