Acrobàcies, jocs malabars i 'clowns' envaeixen València amb la sèptima edició de Contorsions

Companyies de sis comunitats autònomes i de França participen enguany en el festival, que se celebra fins diumenge al Teatre El Musical, el cobert 2 del port, La Mutant i el centre de la ciutat

Imatge de l'espectacle 'Seu-te!', d'Acrobàcia Mínima, participant en el festival
Imatge de l'espectacle 'Seu-te!', d'Acrobàcia Mínima, participant en el festival / Europa Press

La sèptima edició del Festival Internacional de Circ de València Contorsions, que organitza Yapadú Produccions, reuneix des d’este dijous fins diumenge companyies procedents de sis comunitats autònomes espanyoles —Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, les Balears, Catalunya, Castella i Lleó i Andalusia— i de França. Les actuacions previstes seran al Teatre El Musical (TEM), el cobert número 2 del port, La Mutant i el centre de la ciutat.

El festival representa, “a més d'un homenatge a la tradició circense, una mirada cap al futur del circ”. El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha assenyalat en la presentació de la programació que Contorsions suposa “una oportunitat de veure i de gaudir del circ, una modalitat de les arts escèniques que té molta tradició a València”. “Que estiga tot concentrat en uns dies és un luxe per a la ciutat”, ha afirmat.

Les propostes preparades abastaran diferents disciplines del circ contemporani —acrobàcia, jocs malabars i clown, entre altres— en “un ambient festiu i familiar”. Cada dia s'oferiran diferents espectacles de petit o mitjà format i cada nit, un espectacle de gran format.

La inauguració té lloc hui a la plaça de l'Ajuntament amb l'espectacle Tartana, de la companyia madrilenya Trocos Lucos. És un muntatge de carrer de gran format per a tots els públics en el qual tres acròbates faran un “despreocupat” ús de la tècnica de bàscula coreana.

Cinc espectacles amb segell valencià

La Comunitat Valenciana mostrarà cinc espectacles, com el de la companyia La Trócola Circ, amb R.E.M., una proposta per a quatre acròbates que ofereix un viatge al món dels somnis, o el dels alacantins Acrobàcia Mínima, Seu-te!, una peça d'equilibris i acrobàcies a partir d'objectes quotidians com una taula, set cadires, una llarga corda i un cànter.

La companyia de Gonzalo Santamaría presentarà l'espectacle d'equilibris, jocs malabars, verticals i dansa The Power of the 80’s, que conta la història d'un domador de foques i d'una costurera que sempre va tindre el somni de portar la música dels huitanta al món del circ.

La companyia CREAT, el centre dedicat a la formació i creació en arts circenses de la ciutat de València, mostrarà Zenit, un espectacle de creació col·lectiva de tècniques aèries. Per la seua banda, la companyia d'Alcoi BotProject actuarà amb REC.ON, una peça de trampolí i llit elàstic en clau d'humor i celebració en la qual dos acròbates s'embarquen en un viatge de transformació personal per a explorar les seues pors i desitjos davant del pas del temps.

També et pot interessar

stats