Abril en Dansa alça el teló amb trenta companyies i més de setanta ballarins

El festival enguany presenta la novetat d'obrir-se a la Comunitat de Múrcia

Imatge d'arxiu del festival Abril en Dansa

La nova edició d'Abril en Dansa alça el teló amb bones xifres: fins a trenta companyies actuaran en més de quinze espais d’Alacant, Elx i Múrcia. Es tracta d’una oportunitat de veure companyies consolidades i emergents de dansa contemporània.

Un dels primers tallers de l’edició és la classe magistral del ballarí internacional de Sant Fulgenci, Gustavo Ramírez Sansano. Una oportunitat per a molts alumnes que veuen en aquesta iniciativa un complement a l'ensenyament dels conservatoris. “Em sent molt privilegiada de poder treballar amb un referent internacional”, assegura Isabel, alumna del taller. 

L’edició, que ja fa dotze, ofereix tallers, ponències i espectacles i es diu “Transfronterers”, perquè per primera vegada inclou la ciutat de Múrcia. Moltes xicotetes companyies que debuten ací ho fan amb la il·lusió d'arribar per primera vegada a l'espectador, iniciat o no en la dansa. “El festival mostra un ventall d’espectacles, que ajuden el públic a adonar-se que hi ha una dansa per a tot el món i només han d’anar a descobrir-la”, manifesta Sansano. Aquests diferents llenguatges escènics en una variada programació es podran veure fins al 30 d'abril. 

També et pot interessar

stats