À Punt, protagonista en el Festival de Cinema d'Alacant

La secció oficial projecta hui ‘La síndrome inversa d'Ebenezer Scrooge’ i ‘Coses a fer abans de morir’

Imatge de la XVIII edició del Festival de Cine d'Alacant
Imatge de la XVIII edició del Festival de Cine d'Alacant / Festival de Cine d'Alacant

La secció oficial del Festival de Cinema d'Alacant presenta aquest dijous dos llargmetratges que tenen amb la col·laboració d’À Punt: La síndrome inversa d'Ebenezer Scrooge i Coses a fer abans de morir, que es podran veure als cinemes Kinépolis a les 18:00 i 20:00 hores respectivament.

La síndrome inversa d'Ebenezer Scrooge

Aquest matí ha arribat a Alacant l'equip de La síndrome inversa d'Ebenezer Scrooge amb el seu director Sergi Sanus i el productor, Carles Pastor. El guió del llargmetratge és de Sergio Sanus i Paco Enlaluna i el repartiment el componen Jaime Pujol, Victoria Salvador, Pepa Juan, Mireia Pérez, Pau Gregori, Paco Enlaluna i Rafa Calatayud.

El director de 'La síndrome inversa d'Ebenezer Scrooge', Sergi Sanus, i el seu productor, Carles Pastor / Festival de Cine d'Alacant
El director de 'La síndrome inversa d'Ebenezer Scrooge', Sergi Sanus, i el seu productor, Carles Pastor / Festival de Cine d'Alacant / Festival de Cine d'Alacant

La pel·lícula és la història d'Isaac, per a qui la mort no l'ha canviat gens. Continua sent el mateix rebolicador que era en vida. Les lleis del cel, no obstant això, són més estrictes que les de la terra, i Isaac és condemnat a tornar al món dels vius com un fantasma. L'única manera de tornar al paradís és aconseguir que algú faça algun tipus de sacrifici per ell. Recórrer als seus éssers estimats és, aparentment, la manera d'assegurar la seua tornada al més enllà. Per desgràcia ningú sembla estar disposat a fer el mínim sacrifici per un mort que ja no aporta res a la família. 

Aquest és el primer festival al qual va la pel·lícula, rodada en valencià i que es va acabar de muntar just abans del confinament, ha explicat el director Sergi Sanus. El productor del film, Carles Pastor, per la seua banda, ha recalcat que gràcies a les plataformes de vídeo en línia ens estem acostumant als subtítols, i per això pel·lícules xicotetes i en llengües com el valencià poden trencar fronteres.

Coses a fer abans de morir

La presentació de Coses a fer abans de morir, ha sigut aquesta vesprada de la mà d’un dels seus directors, Miguel Llorens, i la seua productora, i Lorena Torres. El guió és obra de de l’altra directora, Cristina Fernández, i el repartiment està compost per Sergio Caballero, Oriol Tarrasón, Cristina Fernández, Vanessa Cano, Ángel Fígols, Manuel Maestro i Mireia Pérez.

La productora de 'Coses a fer abans de morir', Lorena Torres, i un dels seus directors, Miguel Llorens
La productora de 'Coses a fer abans de morir', Lorena Torres, i un dels seus directors, Miguel Llorens / Festival de Cine d'Alacant

Aquest llargmetratge, que es projectarà en valencià, ens trasllada a una història d'amistat, en la què la mort de Sam reuneix els seus amics i amigues per a complir una promesa durant un cap de setmana en el qual afloraran sentiments, passions i secrets, i descobriran que res és el que sembla

El Festival de Cinema d'Alacant té el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, À Punt, Alacant City & Beach, Casa Mediterrani, i altres empreses col·laboradores.

També et pot interessar

stats