À Punt preestrena el documental ‘Equilibri’, la irrupció d’Okuda a les Falles

Explica el diàleg mutu que s’estableix entre un artista contemporani i una tradició artística centenària.

À Punt preestrena el documental ‘Equilibri’, la irrupció d’Okuda a les Falles

Innovació i avantguarda. Art contemporani i tradició artística. El món de les falles i les propostes avantguardistes d’Okuda es fusionaren a la falla de l’Ajuntament de València al març del 2018 i des d'aquest dijous es podran veure en el documental Equilibri, que es preestrena als cines Lys de València a les 18:30 h. 

El documental és una coproducció d’À Punt Mèdia, Ink And Movement i Docu Producciones, i compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. Explica el diàleg mutu que s’estableix entre un artista contemporani, referència de l’avantguarda, i una tradició artística centenària, com és el món de les falles, quan es troben. 

La presentació estarà conduïda per la presentadora d’À Punt Clara Castelló i l'organitza l’Ajuntament de València.

El treball, de 77 minuts i dirigit per Batiste Miguel, aprofundeix en el canvi de paradigma en les falles, al mateix temps que ens dona detalls de la figura i l’obra d’Okuda San Miguel, un dels principals referents de l’street art internacional.

Les acolorides obres d’Okuda estan al carrer i en moltes de les galeries de tot el món. En el documental es pot seguir com l’artista dissenya la falla de l’Ajuntament de València del 2018, la relació amb els artistes fallers que la construeixen i tot el procés fins a la cremà del monument.

El documental és una mostra de l’aposta d’À Punt Mèdia per estar prop de les tradicions i de les festes populars valencianes en general i del món de les falles en particular. 

També et pot interessar