La 8a Plaça del Llibre ompli València de cultura segura amb 70 activitats literàries i més de 3.000 títols

Més de 50 editorials participen en aquesta gran trobada de la lectura en valencià.

Presentació de la programació de 8a Plaça del Llibre
Presentació de la programació de 8a Plaça del Llibre

La Plaça del Llibre torna a València amb l’objectiu d’omplir la ciutat de paraules i demostrar que la cultura és segura. Aquest gran aparador literari tindrà lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València i ha organitzat vora 70 activitats, entre les quals destaquen més de 40 presentacions de novetats editorials, tant per a adults com familiars. De fet, els grans protagonistes d’aquesta edició de la Plaça seran els més de 50 projectes editorials valencians, catalans i de els illes Balears, que oferiran més de 3.000 títols a les prestatgeries de la Plaça.

Així, entre les presentacions que integren la Plaça del Llibre de València trobem títols com els poemaris Cel de fang, del premi Lletres de la Generalitat, Marc Granell (Bromera), i Sempre és tard, a càrrec de Maria Josep Escrivà (Proa); la novel·la Sense connexió, de Jaume Monzó (Sembra), o l’estudi Mestres valencianes republicanes, realitzat per M. Carmen Agulló i editat per Publicacions de la Universitat de València. A més, durant cinc dies la Plaça serà l’escenari de taules rodones com “Nosaltres editem”, un cicle de converses entre dones editores de diferents generacions i especialitats, que, moderades per Àfrica Ramírez, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), compartiran experiències pròpies en aquest àmbit.

Una Plaça a vessar de premis!

D’altra banda, ja coneixem els guanyadors dels Premis Plaça del Llibre 2020. Enguany, el dramaturg Manuel Molins recollirà el premi a la trajectòria literària, mentre que el Servei de Publicacions de la Universitat de València, que celebra el centenari, rebrà el premi a la trajectòria editorial. Quant al premi a la difusió, serà per a la cantant Eva Dénia. A més, la Plaça farà també un reconeixement a la tasca dels sanitaris valencians. El lliurament dels guardons tindrà lloc el 28 d’octubre durant la inauguració d’aquesta edició. Entre les propostes de la programació trobem la conversa “Una vida de teatre”, durant la qual Manuel Molins parlarà amb Rosana Pastor i hi haurà l’actuació musical d’Eva Dénia, que tancarà la 8a edició de la Plaça el diumenge 1 de novembre.

D’altra banda, amb motiu de la celebració de la Plaça del Llibre, la Fundació FULL i EMT València han convocat la tercera edició del concurs de microrelats, amb EMT a la Plaça. Per a participar, els interessats han de publicar en Twitter, amb l’etiqueta #EMTalaPlaça20, una narració original i en valencià que continue la següent acotació de l’obra de Manuel Molins de Déus, dies i treballs (Bromera, 2015): “(–Interior. La petita botiga familiar de NEUS. El seu nét, JORDI, fa caixa. Entra la dona. Encara que tracta de dissimular-ho, se la veu inquieta—)».

La Plaça del Llibre inaugura llibreria virtual

En aquest any tan imprevisible, tot són novetats a la Plaça del Llibre. No en va, estrena una plataforma 2.0 que ofereix versions virtuals de les activitats programades a la Plaça en format presencial. Una iniciativa perquè la Plaça del Llibre siga accessible també per a aquells públics que tenen complicacions per a desplaçar-s’hi en persona.

Aquesta plataforma incorpora també una ambiciosa llibreria digital “que continuarà oberta més enllà d’aquesta edició de la Plaça i posarà a la venda uns 14.000 títols que es podran adquirit de manera àgil i ràpida”. A més, els lectors que utilitzen aquest servei podran assignar el benefici de la compra a la llibreria que vulguen de les adherides a la iniciativa.

Una Plaça per a la xicalla lectora

Els lectors i lectores més menuts de la casa també tenen un espai dins del programa de la Plaça, no tot serà per als adults! Per això, aquest festival del llibre inclou una trentena d’activitats infantils adreçades als diferents nivells educatius amb una especial presència dels contacontes que, gràcies a la col·laboració amb les biblioteques municipals de València, oferiran al voltant de 18 actuacions. I és que, la Plaça del llibre també és la de la xicalla que estima la lectura.

També et pot interessar

stats