La 66a edició de Sant Sebastià comença amb la projecció del film de Ricardo Darín

En la gal·la inaugural es lliurarà el premi Fipresci a Paul Thomas Anderson.

La 66a edició de Sant Sebastià comença amb la projecció del film de Ricardo Darín
La 66a edició de Sant Sebastià comença amb la projecció del film de Ricardo Darín

La 66a edició de Sant Sebastià comença aquest divendres 21 de setembre amb la celebració de la gala inaugural on es lliurarà el premi Fipresci, que enguany recau per tercera vegada en Paul Thomas Anderson. A continuació, i per a obrir el festival, es projectarà la pel·lícula El amor menos pensado, protagonitzada per Ricardo Darín. Es tracta de l'únic film candidat cent per cent llatinoamericà d'una secció oficial, dominada pel cine d'autor europeu i asiàtic.

Les actrius Nagore Aranburu i Belén conduiran la gala d'inauguració, que tindrà lloc aquest divendres a les 21.00 hores en l'auditori Kursaal. El jurat oficial eixirà a l'escenari i el president, el cineasta Alexander Payne, hi farà una breu intervenció.

Durant la 66a edició del Zinemaldia, que conclourà el 29 de setembre, es farà entrega de tres premis Donostia, que recolliran els actors Danny de Vito i Judi Dench, a més del director Hirokazu Koreeda.

En la Secció Oficial, visitaran el certamen l'actor Timothée Chalamet (que participa en Beatiful boy) o Philipe Garrel, que passa darrere de la càmera per a presentar el seu film L'homme fidèle.

Així mateix, també acudirà al festival, Bradley Cooper, que presentarà, fora de concurs, la seua òpera prima, A star is born, dins de la secció Perles. Ryan Gosling hi porta la pel·lícula First man, que ja va passar pel festival de Venècia.

Uns altres noms que també estaran en el festival seran Juliette Binoche, Laetitia Casta, Robert Pattinson o John C. Reilly, a més de directors com Alfonso Cuarón, Claire Denis, Bruno Dumont o Brillante Mendoza, entre d'altres.

En la Secció Oficial, Espanya estarà representada per les cintes Yuli, d'Icíar Bollaín; Quién te cantarà, de Carlos Vermut; Entre dos aguas, d'Isaki Lacuesta i El Reino, de Rodrigo Sorogoyen; i també veurem el retorn de José Luis Cuerda a la direcció amb Tiempo después.

A més, en el marc del festival, rebrà el Premi Nacional de Cinematografia la productora Esther García. Però també hi haurà espai per la reivindicació, amb la firma de la Carta per la paritat i la inclusió de les dones en el cinema, en un acte en el qual estaran presents el director José Luis Rebordinos, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, i el ministre de Cultura i Esports, José Guirao.

També et pot interessar

stats