Més de 60 representacions programades a la Mostra d’Arts Escèniques Reclam 2020

La Mostra tindrà lloc del 30 d'octubre fins al 6 de desembre de 2020 a 10 municipis de les comarques de Castelló.

La Universitat Jaume I ha presentat la programació de tota la Mostra i ha inaugurat l'exposició “Recreativos Federico” al Paranimf de l'UJI
La Universitat Jaume I ha presentat la programació de tota la Mostra i ha inaugurat l'exposició “Recreativos Federico” al Paranimf de l'UJI / UJI

La XXVIII edició de la Mostra d’Arts Escèniques Reclam ha preparat més de seixanta representacions durant els pròxims mesos. Marcada pel seu compromís amb la cultura segura, comptarà amb una temàtica variada que inclourà teatre, espectacles de dansa contemporània, propostes musicals o circ. Es desenvoluparà del 30 d'octubre al 6 de desembre de 2020 en un total de deu municipis de la província de Castelló i l'espectacle familiar Express, de la companyia Faltan7, serà el que obrirà la programació. Una proposta de malabars, acrobàcies i equilibris per a tota la família guardonada amb el premi Feten 2019 de millor espectacle de carrer.

L'edició estarà, com sempre, caracteritzada per un marcat vessant social i crític que convida el públic a la reflexió. Així, comptarà amb propostes relacionades amb la memòria històrica com en Vidas Enterradas, a partir del programa de reportatges de la Cadena SER que dona veu a víctimes esborrades i silenciades pel franquisme, o Mauthausen. La voz de mi abuelo, espectacle que vol transmetre el testimoniatge d'un supervivent del camp de concentració nazi. També hi haurà espai per al feminisme amb Feminismo para torpes, una obra en clau d'humor que qüestiona la societat patriarcal o Yo, Púb(l)ica, sobre les qualitats que ha de tindre una bona artista de circ en un context heteronormatiu i patriarcal.

El vessant crític sobre el context social i polític d'Espanya arribarà de la mà de Sueños y visiones de Rodrigo Rato, una proposta en la qual s'aborda l'absurd creixement del país i la seua evolució posterior a través del personatge que dona títol a l'obra des de la infància fins a la caiguda de Bankia. En aquesta línia, el Reclam també oferirà les representacions Curva España, una metàfora de la vertebració de l'estat espanyol en els segles XIX i XX en paral·lel a la construcció de les línies del ferrocarril o Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, un espectacle vital i carregat de joventut i humor en el qual les noves generacions donen la seua visió sobre la dictadura a Espanya.

Cal destacar en la programació les funcions d'Héctor Alterio i Emilio Gutiérrez Caba, que tindran lloc al Museu de Belles Arts, un espai que s'ha incorporat en aquesta edició; la representació d’El rey Lear de Atalaya Teatro al paranimf amb l'actriu Carmen Gallardo interpretant amb la força que la caracteritza el paper del rei, o ¡¡¡Por todos los dioses!!!, interpretada per Fernando Cayo.

La dansa també tindrà protagonisme en aquesta edició amb Estos días azules..., una producció sobre la vida i l’obra d'Antonio Machado; A-normal o la oveja errante, un exercici de reflexió sobre l'inconformisme social, la diversitat i la anormalitat; Sènia, una creació que aborda el tema de les persones migrants i la burocràcia com a eina de violència institucional; Mou Dansa ‘#OutFit’ sobre el desig voraç per la roba; Anónimas, un espectacle de dansa urbana amb talons que anima al creixement personal, i Nina, una proposta de dansa i teatre sobre el poder d'un mateix per a canviar el color del món.

Així mateix, la Mostra d'enguany inclourà cinc espectacles musicals: Concert per a bebés, que mostrarà als més xicotets com gaudir de la música; Quema la memoria, en el qual la il·lustradora Paula Bonet portarà el seu art als escenaris acompanyada de The New Raemon; la presentació del primer disc de la cantant cordovesa María José Llergo titulat Sanación; un concert de campanes a càrrec de Llorenç Barber amb motiu del 75é aniversari de la reconstrucció del campanar de Borriana i un concert a huit mans: Dadà és back, un concert poètic a càrrec d'un quartet dadaista que ofereix una experiència d'immersió en el surrealisme.

El Reclam també comptarà com a novetat amb tres propostes artístiques en línia sota el títol El més petit als núvols que inclourà les representacions per a tots els públics Cuc, L’horitzó de Latung La La, i Expandint la jungla, sempre prèvia inscripció.

La XXVIII edició de la Mostra d’Arts Escèniques Reclam es tancarà el dia 6 de desembre a Benicàssim amb l'espectacle Maestrissimo (Pagagnini 2), de la companyia Yllana, una proposta a mitjan camí entre el concert de cambra, la comèdia satírica i el retrat d'època en el qual es mostren les aventures i desventures d'un quartet de corda en un període indeterminat entre els segles XVII i XVIII.

Durant l'acte de presentació s'ha inaugurat ja l'exposició “Recreativos Federico” a la sala polivalent del paranimf de la Universitat Jaume I que dona inici a la Mostra. És una original i imaginativa instal·lació a manera de saló recreatiu creada per Álex Peña en la qual es combinen premis, música, vídeo i interacció a través de set màquines expenedores i de joc que tenen com a eix central l'imaginari de Federico García Lorca.

També et pot interessar

stats