52 editorials participen en la setena edició de la Plaça del Llibre de València

La mostra espera rebre 20.000 visitants, 600 d’ells escolars, i homenatjarà Llorenç Giménez i Carme Miquel.

L'organització espera augmentar les vendes enguany respecte al 2018
L'organització espera augmentar les vendes enguany respecte al 2018 / Plaça del Llibre
30 d'octubre 2019 - 07:30

Les obres en valencià i, especialment, les escrites per dones ocuparan la plaça de l’Ajuntament de València des d’aquest dimecres fins diumenge. Aquest espai acull la setena edició de la Plaça del Llibre, que es presenta com la més multitudinària perquè congregarà 52 editorials i aspira a atraure, almenys, 20.000 visitants, 5.000 més que en l’edició anterior. 

 

La literatura d’autores valencianes cobrarà protagonisme, ja que enguany l’organització vol donar-li una “gran visibilitat”. El president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola, ha assenyalat que la Plaça del Llibre creix any rere any, la qual cosa evidencia “la qualitat de l’edició en la nostra llengua”. Figuerola ha afegit que en valencià s’edita “tant o més” que en altres llengües. De fet, ha concretat que s’editen vora 8.000 títols a l’any en la nostra llengua. 

 

La fira del llibre en valencià servirà, a més, per a retre homenatge al contacontes Llorenç Giménez i la mestra i escriptora Carme Miquel, dues persones que han mort fa poc i que “es van trencar el cap i el cor per aquest país i aquesta llengua”, en opinió dels organitzadors de la Plaça del Llibre. 

 

Més enllà dels expositors, en la Plaça del Llibre s’han programat nombroses activitats paral·leles, com ara iniciatives per a fomentar la lectura o presentacions i firmes de llibres. Es preveu que vora 600 escolars acudisquen a la plaça de l’Ajuntament amb la intenció de “fomentar la lectura, perquè així es fomenta l’escriptura”. Per això, bona part de les propostes estan adreçades a un públic familiar. 

La Plaça del Llibre també guardonarà l’escriptor Jaume Pérez Montaner, l’editora Rosa Serrano i la Societat Coral el Micalet pel treball que fan a favor de la lectura en valencià. 

També et pot interessar

stats