Més de 500 persones ballaran ‘Ay mamá’, de Rigoberta Bandini, per a celebrar el 8M a València

La iniciativa, impulsada per la Universitat Popular, es durà a terme a l’esplanada del tram IX de l’antic llit del Túria a partir de les 10:30 hores del 8 de març

L'artista Rigoberta Bandini va posar sobre l'escenari una des escenografies més cridaneres, amb una gran mamella, per a exaltar la maternitat
L'artista Rigoberta Bandini va posar sobre l'escenari una des escenografies més cridaneres, amb una gran mamella, per a exaltar la maternitat / Europa Press

La Universitat Popular de València reunirà el 8 de març 500 persones a l'esplanada del tram IX del riu, entre el pont de l'Exposició i el de les Flors, per a ballar juntes una coreografia del tema Ay mamá, de Rigoberta Bandini, i una selecció de música per al 8M, amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

La convocatòria, que porta per lema "#UPBaila per les dones", té caràcter festiu, reivindicatiu i obert al públic i hi participen dotze centres UP de diferents barris i pobles de la ciutat, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

La regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, explica que als centres de la UP es realitza durant tot el curs una “tasca de divulgació, conscienciació i formació en els valors que reivindica el feminisme” que han volgut celebrar i visibilitzar amb motiu del 8 de març.

Els centres de la Universitat Popular de València són espais de trobada, aprenentatge i participació per a les dones en el seu dia a dia, afirma Lozano. Allí “les dones socialitzen, s'acompanyen, tixen xarxes de suport, reben recursos i creixen juntes per a afrontar les desigualtats i les seues conseqüències", afig.

Les prop de 500 participants d’"#UPBaila per les dones" arribaran a peu en nou columnes a l'esplanada del tram IX del riu, situada entre els ponts de l'Exposició i el de les Flors, des dels seus respectius centres de la Universitat Popular.

L'acte, que comptarà amb la participació de la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, i la regidora d'Igualtat, Lucía Beamud, començarà a les 10:30 hores amb unes paraules de benvinguda i fins a les 13:15 hores sonarà i es ballarà una selecció de música per al 8M, entre la qual es troba la llista de Spotify preparada per la Regidoria d'Igualtat Cançons per al 8M, que es pot escoltar ací.

A més, cada mitja hora des de les 11:00 hores es realitzarà el ball col·lectiu del tema Ay, mamá, de Rigoberta Bandini, seguint una coreografia adaptada per a facilitar a persones de diferents edats i mobilitat la possibilitat de seguir-ne els passos.

També et pot interessar

stats