500 músics tocaran ‘Paquito el Chocolatero’ per a celebrar Santa Cecília

Inma Mateu dirigirà aquesta banda multitudinària aquest dissabte 16 de novembre en la plaça de la Verge.

500 músics tocaran ‘Paquito el Chocolatero’ per a celebrar Santa Cecília
500 músics tocaran ‘Paquito el Chocolatero’ per a celebrar Santa Cecília

Mig miler de músics interpretaran junts Paquito el Chocolatero, el pasdoble valencià “més universal”, amb la batuta d’Inma Mateu. Aquesta cita, que tindrà lloc el dissabte 16 de novembre en la plaça de la Mare de Déu de València, forma part d’una programació especial impulsada per Presidència de la Generalitat amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música.

A partir de les 18:00 hores, músics provinents de deu localitats valencianes faran sonar el popular Paquito el Chocolatero, del compositor de Cocentaina Gustavo Pascual Falcó i altres dos pasdobles valencians.

D’altra banda, dilluns que ve s’inaugura una exposició en el Palau de la Generalitat sobre les compositores de música valencianes, que inclou també l’edició d’un llibre amb el títol Les nostres compositores, doble proposta cultural que visibilitza a unes dones “profundament desconegudes”.

Des de Hind, una esclava del segle XII que componia la seua pròpia música amb el llaüt i que va enamorar a un musulmà de Xàtiva, fins a arribar a les joves promeses actuals formades en els millors conservatoris, la mostra recorre la història de la composició musical femenina en terres valencianes, i posa en relleu una trentena de creadores musicals: des de monges que creaven música profana a la creadora del primer himne del València CF el 1924.

L’exposició té il·lustracions de Carla Fuentes. El llibre, que es nodreix de les il·lustracions mateix, ofereix una síntesi biogràfica de cadascuna de les compositores escrites per Raquel Lacruz, catedràtica de violoncel del Conservatori Superior de Música de València.

Els actes continuaran el dimarts amb la presentació, també en el Palau de la Generalitat, del vídeo ‘Terra de Música’, amb el qual es vol a posar en valor la importància de les societats musicals en la Comunitat Valenciana, una manifestació única en tota Espanya i un patrimoni declarat l’any passat Bé d’Interés Cultural (BIC) immaterial. Posteriorment, actuarà la Coral Allegro ONCE València.

Premis Euterpe

Ja el dimecres 20 de novembre, es durà a terme, al pati gòtic de Palau, el lliurament dels XX Premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una cita anual on la federació reconeix tots aquells agents i persones que treballen per a dignificar la música.

També et pot interessar

stats