404 Studio, la firma valenciana que vesteix Dua Lipa i Kylie Minogue, guanya el premi a la Millor Col·lecció en l'MB Fashion Talent

El jurat ha valorat l’ús de la tècnica tradicional del punt, la fidelitat a les arrels i la col·laboració amb artistes emergents valencians

La valenciana Anaïs Vauxcelles, guanyadora del premi Mercedes Benz Fashion Talent / À Punt NTC

Les cantants Dua Lipa, Kyle Minogue i Denise Rosenthal; les actrius Carolina Yuste i Georgina Amorós o la influencer de moda Madame de Rosa. A totes elles les uneix un punt en comú, i és que han lluït alguna peça de 404 Studio, una firma valenciana que destaca per les seues peces de roba fetes a mà, exclusives i d’edició limitada i amb la tècnica tradicional del punt com a base dels seus dissenys.  

Enguany, i després de presentar-se en dues ocasions més, la 18a edició de Mercedes-Benz Fashion Talent, un certamen que posa en valor els joves dissenyadors, ha atorgat el guardó a la millor col·lecció a 404 Studio per La Planète Sauvage. La col·lecció, segons ha explicat la fundadora i directora creativa de la firma, Anaïs Vauxcelles, s'inspira en la pel·lícula de culte francesa basada en la novel·la de Stefan Wul i dirigida per René Laloux. Cadascuna de les seues peces prenen com a referència visual de la pel·lícula: els colors i el seu imaginari, com les formes dels alienígenes, el paisatge i la naturalesa.

Imatge d'arxiu de la col·lecció La Planète Sauvage en l'MB Fashion Talent
Imatge d'arxiu de la col·lecció La Planète Sauvage en l'MB Fashion Talent / Mercedes-Benz Fashion Talent

El jurat del certamen ha reconegut d’Anaïs la seua capacitat d’aportar una “visió contemporània” d’una tècnica com és el punt i la coherència al llarg de la seua trajectòria. A més, han valorat la fidelitat a les seues arrels i a la ciutat de València, on va nàixer, així com la col·laboració amb altres artistes emergents de la localitat. 

Anaïs Vauxcelles: “Estic contenta que la moda valenciana arribe a tot arreu”

La dissenyadora valenciana ha assegurat que el premi significa un reconeixement al temps i l’esforç que ha dedicat en els darrers anys. Sobre la seua vinculació amb les arrels, Vauxcelles ha assegurat que el guardó també suposa que la moda valenciana arribe a tot arreu. “Per a mi és molt important que la gent de la meua terra entenga la tradició i que l’ús del punt pot ser un art d'avantguarda”, ha manifestat.

Ara, 404 Studio s'uneix així a la resta de guanyadors d'aquest prestigiós guardó, els noms del qual són ja firmes consolidades en el món de la moda com Rubearth, Robber Rodríguez, Fátima Miñana, Dominnico, Outsiders Division, CÉLIAvalverde, Juan Carlos Pajares, Ela Fidalgo, Xavi Reyes, María Clè Leal, David Catalán, Ernesto Naranjo i Pepa Salazar.

També et pot interessar