400 músics de la Vall d’Albaida participen a I Trobada d’Escoles de Música enfront del despoblament

Sempere i Benissuera acullen aquest esdeveniment, que se celebrarà en totes les comarques amb municipis en risc de despoblament

Bandes de música, en arxiu
Bandes de música, en arxiu / GVA

El Consell i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenicana (Fsmcv) organitzen, aquest dissabte, la primera ‘Trobada d'Escoles de Música enfront del despoblament’, en les poblacions de Sempere i Benissuera (la Vall d’Albaida). La trobada comptarà en la participació de 400 joves músics de 18 escoles de tota la comarca.

L'activitat s'emmarca dins de la Ruta 99, la ruta cultural i turística desenvolupada per la Generalitat per a promocionar als pobles de menys de 100 habitants de la Comunitat. La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, explica que aquest projecte s’inicia “dins de la nostra labor divulgativa de la Ruta 99, amb l'ànim de continuar dinamitzant el turisme i promoure la cultura als pobles més xicotets al voltant de la música, una de les manifestacions més arrelades en el nostre territori, com són les societats musicals”.

La iniciativa preten posar en valor les societats musicals de la Comunitat Valenciana com un moviment artístic, educatiu i associatiu únic per la seua dimensió i implantació en la Comunitat. Segons Segarra “les bandes cobren especial importància en contextos de despoblació perquè en múltiples ocasions, exerceixen d'únic agent cultural del territori”. De fet, es preveu que les trobades se celebren a les comarques amb municipis de l'Agenda Avant, que pretenen donar a conéixer tot el potencial de l'interior de la Comunitat a través de les seues societats musicals.

Activitats de la Ruta 99

Des de la posada en marxa de la Ruta 99, el mes de gener passat, s'han desenvolupat diferents accions de dinamització, com la creació del segell electrònic, l'APP de la Ruta 99, el projecte artístic ‘Confluències’ de l’Institut València d’Art Modern (Ivam), actuacions teatrals del programa ‘Erasmus a Escena’ i activitats esportives, com la trail de la Vall de Seta, a Alacant, la marxa senderista a la Pobla de Sant Miquel, en el Racó d'Ademús i la Matinal Motera a Castell de Cabres, al Baix Maestrat.

També et pot interessar

stats