400 curtmetratges participen en el Riurau Film Festival

L'edició d'enguany se celebra de l'1 al 15 de setembre a Dénia, Jesús Pobre i Xàbia.

Presentació del Riurau Film Festival. S'ha fet este matí a la seu del MaCMA, a Ondara
Presentació del Riurau Film Festival. S'ha fet este matí a la seu del MaCMA, a Ondara

La setena edició del Riurau Film Festival comptarà enguany amb la participació de vora 400 curtmetratges. 393 procedeixen de diferents punts del territori nacional i, uns altres 104, de 21 països d'arreu del món. El festival s'inaugurarà a Dénia l'1 de setembre, en els jardins del Parc de Torrecremada. La següent sessió serà el 7 de setembre a la pedania de Jesús Pobre i, els dies 14 i 15 de setembre, a Xàbia, al Riurau d'Arnauda. El cartell d'enguany ha sigut dissenyat, una volta més, per Pablo Jurado. 

La jornada de l'1 de setembre començarà amb les projeccions de la secció de Ficció de Temàtica Social, que enguany està dedicada a la igualtat de gènere. Seguidament es mostrarà una primera part de la secció de Ficció General, i conclourà amb els curtmetratges dels alumnes de l'Escola de Cinema Riurau de Dénia. L'actriu valenciana Olga Alamán hi rebrà una menció especial. 

El divendres 7 de setembre, a Jesús Pobre, tindrà lloc el V Encontre Internacional de Film de Dansa, organitzat pel Centre Coreogràfic de Dénia. S'hi projectaran els curts de les seccions de Film de Dansa, Ficció LGTBI i Riurau Express. 

Aquesta edició del Riurau Film Festival ha decidit unir-se a la commemoració internacional del centenari del naixement del coreògraf Merce Cunningham, pel fet que és un dels principals referents en l'art contemporani des de mitjan segle passat. Per això, les projeccions començaran amb la participació especial, fora de concurs, de pel·lícules enviades per la Fundació Merce Cunningham de Nova York.

Seguidament, s'hi projectaran els curtmetratges de Ficció LGTBI i, finalment, els del concurs Riurau Express. 

Riurau Express

Com a novetat, enguany, aquesta secció la componen les pel·lícules seleccionades entre les realitzades pels participants en el concurs Riurau Express de la setmana anterior. El rodatge s'efectuarà en la mateixa pedania de Jesús Pobre entre el dissabte i el diumenge 1 i 2. El premi està dotat amb 300 euros. Les bases per a aquestes filmacions es troben en el web www.riuraufilmfestival.com. 

Divendres 14 de setembre, al Riurau d'Arnauda de Xàbia, obrirà la jornada la conferència "Reflexions sota l'espill. Cine i diversitat marina". A continuació, vindran les projeccions del gruix de la secció de Ficció General, la més nombrosa. El dissabte serà per a la Secció Júnior i els curts de l'Escola de Cinema Riurau de Xàbia.

Orígens

El Riurau Film Festival (RRFF) va nàixer l'any 2012 amb la voluntat d'oferir un espai de trobada, difusió, desenvolupament i competència per a realitzadors de curtmetratges d'arreu del món. El festival està organitzat per l'Escola de Cinema Riurau de Dénia i Xàbia i pel Centre Coreogràfic de Dénia. Actualment, el certamen consta de cinc seccions: Ficció LGTB, Film de dansa, Ficció en general, Ficció de temàtica social (enguany, igualtat de gènere) i Ficció juvenil. 

També et pot interessar

stats