Un total de dènou companyies participen enguany en la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida

La cita recupera el vessant internacional després de la pandèmia i escampen el seu art en una vintena de pobles

Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida / À Punt NTC

La 37a edició de la Mostra Internacional de Titelles (MIT) de la Vall d'Albaida, que va començar aquest dijous, recupera enguany el vessant internacional després de la pandèmia. “Tenim propostes que van del titella més clàssic a titelles més contemporanis, com pot ser la creació audiovisual amb ninots de Lego”, ens diu Vicent Domingo, director adjunt del MIT. La mostra s'allargarà fins diumenge.

El festival incorpora nous llenguatges, com per exemple El guardián de cuentos, de la companyia madrilenya Tartana, que ha deixat bocabadats els xiquets d'Alfarrasí, o l'espectacle Back 2 Classics, de la companyia Planeta Trampolí, que juga amb la construcció del llit elàstic. "...Parla també de com ens equivoquem, caiem i ens tornem a alçar, i al final et fas fort”, ens diu Àngel Garcia, un dels acròbates de l’espectacle.

El festival té enguany un rècord de participació, amb dènou companyies que estenen el seu art en una vintena de pobles. La Companyia Globe Story ha omplit aquest divendres la sala de Montitxelvo amb El perro azul. Un és homenatge al cine mut que “representa una història d'amor i una història d'humor, també alhora profunda”, segons Fernando Moreno, de la companyia Globe Story.

També et pot interessar

stats