La 35a Mostra de València obri amb l'estrena mundial de 'The Mystery of Pink Flamingo'

La gala inaugural del festival de cinema s'ha retransmés en directe en la televisió d'À Punt.

Els germans Polo van presentar The Mystery of Pink Flamingo (À Punt NTC)

La 35a edició del festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani s'ha inaugurat aquest dijous amb l'estrena mundial de la pel·lícula dels germans Polo que barreja documental i ficció, The Mystery of Pink Flamingo, en la qual ha participat À Punt Mèdia.

Un fals documental disfressat de road movie que gira al voltant d'una de les icones kitsch per excel·lència, el flamenc rosa, per a narrar la història d'un home amb una vida molt grisa fins que aquesta au rosada es creua en el seu camí. En paraules d'un dels seus creadors, Javier Polo, és una història sobre "la recerca de la identitat", que convida el públic a fer-se les mateixes preguntes que el protagonista.

La cerimònia d'inauguració, que ha comptat amb l'actuació del grup de poesia escènica Cantataticó, ha sigut conduïda pel director ceutí Abdelatif Hwidar i l'actriu albina Patty Bonet, i ha servit per a presentar el programa del festival.

Un programa en el qual produccions croates, italianes, egípcies, gregues o macedònies, entre altres, competiran en la secció oficial, i que compta segons el seu director artístic, Eduardo Guillot, amb la selecció "més acurada" des que es tornà a posar en marxa el certamen en 2018.

La Mostra és un dels pocs festivals de cinema que no només no s'ha cancel·lat, sinó que se celebrarà de forma presencial, fet que Guillot ha qualificat d'"el major èxit" que es pot abastar en l'organització d'un festival de cinema en un any en què ni tan sols s'ha celebrat el Festival de Cannes.

Maria de Medeiros, Palmera d’Honor

Enguany la Mostra entregarà la seua Palmera d'Honor 2020 a l'actriu, directora, guionista i cantant Maria de Medeiros. El festival reconeix així “l'extensa i polifacètica” trajectòria de l'actriu portuguesa amb major projecció internacional. Maria de Medeiros rebrà el guardó en el marc de la clausura del festival. A més, l'actriu i directora oferirà una classe mestra en la Fundació Bancaixa, el dijous 29 d'octubre, a les 19:30 h.

La presència de Medeiros en el festival anirà acompanyada de l'estrena a Espanya de la seua segona pel·lícula de ficció com a directora, Aos nossos filhos, on aborda qüestions com l'homosexualitat i els nous models de família. Rodada al Brasil, és una subtil exploració de l'amor, la soledat, i les fissures en les relacions.

À Punt Mèdia, mitjà oficial

Com que À Punt Mèdia és el mitjà oficial del festival per tercer any consecutiu, la gala inaugural s'ha pogut veure en directe gràcies a la cobertura especial que n'ha fet el programa À Punt Directe, i es podrà seguir a través del magazín radiofònic Pròxima parada, que en farà un seguiment diari, i el microlloc específic dins d'aquest mateix web.

També et pot interessar

stats