35 premis amb 16 anys: la promesa valenciana de la guitarra

És el primer valencià i el guitarrista més jove que guanya el Concurs Internacional de Guitarra Alhambra, un dels premis internacionals més importants

Ausiàs Parejo acumula un palmarés de 35 guardons / À Punt NTC

Amb només 16 anys, Ausiàs Parejo s’ha convertit en el primer valencià i el guitarrista més jove que guanya el Concurs Internacional de Guitarra Alhambra, un dels premis internacionals més importants amb aquest instrument. 

Però no és el seu primer guardó. El músic suma aquest reconeixement a un palmarés de 34 trofeus més, que el converteixen en una nova estrela del món de la guitarra.

Amb quatre anys va agafar la primera guitarra, i només un any després va fer el primer concert. Als dotze va gravar el primer disc. Per a ell, talent i esforç van de la mà. Per això no li agrada que el consideren un xiquet prodigi, ja que, segons ell mateix diu, “el talent ve del treball i la constància, ja que li he de dedicar moltes hores per a mantindre un nivell".

L'amor per la música li ve de família, ja que son pare, Rubén Parejo, també és guitarrista i el seu mestre musical. "Vam crear un hàbit d'estudi i després vam posar metes per davant, com concerts", ha explicat el pare.

En el repertori no falten mai compositors valencians, als quals fa seus, amb la seua manera diferent de tocar. El somni que té és actuar al Carnegie Hall de Nova York, si bé abans que arribe el moment té previst traure dos discos més.

També et pot interessar

stats