Més de 30 xefs estrangers es disputen un lloc en la World Paella Day Cup

Només 8 participants passaran a la final de la segona edició d'aquesta competició gastronòmica

Una de les paelles que es van preparar l'anterior edició d'aquesta competició gastronòmica
Una de les paelles que es van preparar en l'edició anterior d'aquesta competició gastronòmica / World Paella Day

Xefs de la Xina, els Estats Units, l'Amèrica Llatina i Europa han presentat candidatura per a participar en la segona edició de la World Paella Day Cup, en què prepararan el plat valencià més internacional. Aquesta competició l'organitzen conjuntament Visit Valencia, Turisme Comunitat Valenciana i València Turisme, amb la col·laboració de Wikipaella i el Concurs Internacional de Paella de Sueca.

Un total de 36 cuineres i cuiners de 20 països han passat a la fase preliminar, que serà cent per cent en línia, per a aconseguir un lloc en la final el 20 de setembre durant el Dia Internacional de la Paella.

Espanya té huit participants que venen de diversos punts de l'estat: l'actual campió del món de paella valenciana, David Domingo, Héctor Medina Fernández, Ibán Soriano, José Zafra, Josetxo Pallers, Marcos Gómez, Noelia Pascual i Susi Bernat. Enguany torna a haver-hi una forta participació europea, amb la representació de xefs provinents de França, la República Txeca, Itàlia, Irlanda i Bèlgica.

L'Amèrica Llatina també ocupa una part important d'aquesta competició, amb un total de 14 cuineres i cuiners procedents de Veneçuela, l'Uruguai, Panamà, Mèxic, Costa Rica, l'Equador i l'Argentina.

El camí per a guanyar la World Paella Day Cup

Des de la pàgina web es poden visualitzar els vídeos d'aquests 36 cuiners que lluitaran per un lloc en la final i votar el xef preferit, fins al 15 d'agost. Els seguidors del concurs i amants de la paella enguany poden enviar un càntic, al més pur estil futboler, al concursant que secunden amb l'etiqueta #WorldPaellaDayCUP.

A continuació un jurat, compost per professionals designats per l'organització del World Paella Day, tindrà en compte les votacions, la seua trajectòria professional, els càntics de suport i els vídeos dels qui competisquen.

Si la situació epidemiològica ho permet, els huit finalistes seran convidats a València per a competir el 20 de setembre en directe de manera presencial. El vencedor o vencedora rebrà com a premi el trofeu, elaborat per un artista faller, que l'acreditarà com a guanyador o guanyadora de la segona edició de la World Paella Cup. A més, els participants rebran una jaqueta personalitzada i un certificat de la seua condició de finalista.

També et pot interessar

stats