3.500 € de premi en el II Concurs de Vídeo Promocional de l’Ús del Valencià de l’Ajuntament de Castelló

Hi poden participar totes les persones matriculades en qualsevol de les universitats valencianes de la Xarxa Lluís Vives.

Ajuntament de Castelló de la Plana
Ajuntament de Castelló de la Plana

L’Ajuntament de Castelló de la Plana, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, llança per segon any consecutiu el Concurs de Vídeo Promocional de l’Ús del Valencià. El certamen pretén fomentar i “dignificar el valencià i el seu ús en diferents àmbits i situacions comunicatives”, segons el Negociat de Normalització Lingüística de l’Ajuntament. El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, comenta que el que busquen és un vídeo que puga fer-se viral per les xarxes i que servisca per a “sentir-nos orgullosos i potenciar la nostra llengua”.

En el concurs, hi poden participar totes les persones matriculades en alguna de les universitats valencianes de la Xarxa Lluís Vives (Universitat d’Alacant, Universitat Cardenal Herrera CEU, Universitat Jaume I, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Politècnica de València i Universitat de València), que estiguen cursant estudis en els graus de Publicitat i Relacions Públiques, Periodisme i/o Comunicació Audiovisual.

El termini de presentació serà fins al dimecres 14 de novembre de 2018 i els guanyadors o les guanyadores rebran un premi de 3.500 € i un diploma acreditatiu.

‘Ella’ guanyadora de la primera edició

El treball guanyador de l’any passat va ser l’obra audiovisual Ella, de les estudiants de Periodisme de la Universitat Jaume I, Oreto Soria Puig i Alba Segura Antolín. El projecte va concursar junt amb altres 26 vídeos promocionals. Ella va tindre una gran acollida a les xarxes socials on va registrar més de 50.000 visualitzacions i quasi 800 comparticions en Facebook. A més, el treball es va projectar en algunes sales de cinema de Castelló.

La directora, Oreto Soria, comenta que Ella va nàixer com un joc, una simbologia de com t’enamores d’una persona i com t’enamores de la llengua. “Si hem aconseguit empatitzar amb la narradora quan pensàvem que estava enamorada d’Ella, la xica, per què no podem empatitzar quan trobem que està enamorada d’Ella, la llengua? Els arguments són exactament els mateixos”, comparteix Soria.

Bases del concurs

En els requisits bàsics es demana una peça que no passe dels dos minuts, que acabe amb el logotip de l’Ajuntament de Castelló. A més, el guió ha d’estar escrit en valencià normatiu i s’han d’incloure subtítols i un eslògan que promocione l’ús del valencià en qualsevol àmbit. 

No s’admetran en el concurs aquells treballs que “fomenten la violència, la discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició personal o social”.

També et pot interessar

stats