La 26a Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella reivindica les pallasses

Les dones seran les protagonistes d'una vintena d'espectacles de clown, circ, teatre, música i dansa, del 8 al 17 de novembre.

La mostra de Xirivella rendirà un homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor, ‘Serpentina’
La mostra de Xirivella rendirà un homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor, ‘Serpentina’

La 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre, estarà dedicada exclusivament a posar sobre els escenaris, places i carrers de la localitat el talent i l'art de les dones pallasses.

Les dones seran les protagonistes de la vintena d'espectacles i activitats que el festival ha programat amb atractives propostes per a tota la família a través del clown, el circ, el teatre, la música en directe, la dansa o la poesia amb l'humor i el riure com a estendard vital.

Homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor 'Serpentina'

Sota el prisma de reivindicació de la dona en el món del clown, el festival rendirà un homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor, Serpentina, per la seua llarga trajectòria i el seu treball indispensable en de la companyia de teatre PTV-Clowns.

Guiada pel lema "El riure és la distància més curta entre tu i nosaltres", Amparo Mayor ha dedicat 40 anys a crear i representar espectacles per al públic familiar i escolar amb la seua companyia, amb més de 6.000 representacions davant més de dos milions d'espectadors.

Jubilada des de l'any passat, l'artista explica que l'ofici de pallassa "és una manera de ser, viure, sentir i contemplar el món, és imprevisible com els xiquets i, a més, és un treball molt divertit i estimulant".

També et pot interessar