La 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella promou la igualtat, la diversitat i la integració social

La Mostra s'inicia el 8 de novembre i retrà homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor, 'Serpentina'.

La 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella dedicarà esta edició a la dona clown amb una programació teatral pensada per a tota la família.
La 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella dedicarà esta edició a la dona clown amb una programació teatral pensada per a tota la família.

La 26a Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella, programada del 8 al 17 de novembre, dedicarà la seua 26a edició a la dona clown amb una suggeridora programació teatral pensada per a tota la família en la qual estaran presentes les realitats socials del nostre temps a través del llenguatge universal del riure. 

El festival, declarat Festa d'Interés Turístic Provincial, és una porta oberta a la llibertat perquè té com a principal ferrament el llenguatge emocional del cos i el poder universal del riure.

En la programació d'esta edició vorem com la dona, a través del circ, el teatre, la música, la dansa o la poesia, serà la figura única i principal de tots els espectacles. Però més enllà del segell femení, les peces es distingeixen per reflectir l'interés i el compromís de les creadores actuals per qüestions socials del nostre temps com les desigualtats socials, la discriminació, la temàtica de les fronteres o els problemes mediambientals. I tot això amb l'empremta sempre del l'humor, la fantasia i la màgia.

El Teatre Auditori Municipal i els carrers i places de Xirivella acolliran prop d'una vintena de propostes escèniques i activitats variades. Veus que no veus desembarcarà al teatre amb la prestigiosa pallassa catalana Pepa Plana, Premi Nacional de Cultura, qui s'aliarà amb el talent de Noël Olivé per a subvertir els números clàssics i reviure la tradició més pallassa en clau de dona amb un espectacle poètic i divertit, per a públic jove i adult, en què les seues protagonistes juguen però també mosseguen. 

La veu, la música i el clown teixiran la proposta de circ líric Sophie, muntatge de les valencianes Malbó que mostrarà diferents situacions de l'univers femení per a proclamar un cant a la llibertat. Per part seua, la reconeguda companyia francesa Paula Malik convidarà el públic a deixar eixir la seua animalitat a partir de la complicitat que es genere en el concert de La Band’Animal, espectacle transgressor de clown musical i humor absurd. 

Des de Castella i Lleó, La Risa de la Tortuga prendrà l'escenari de l'Auditori amb Hasta la gota per a plasmar amb molt d’humor la problemàtica ambiental dels plàstics en els nostres mars. I tot això sense oblidar la celebració del ja tradicional Concurs de Números Clown Los Hijos de Augusto, que en la seua 14a edició reunirà diferents companyies i artistes procedents de la nostra comunitat, Andalusia i Portugal.

En la Mostreta Escolar que any rere any realitza el festival en funcions matutines en el Teatre Auditori, centenars de xiquets i xiquetes podran gaudir de quatre muntatges ideats per a fer volar la imaginació, aprendre i gaudir al mateix temps. Esto es un poema és el resultat de la unió dels experimentats Titiriteros de Binéfar i la jove companyia de La Rioja Violeta i Péndula, una absurda i divertida història que incideix en la importància de cuidar l'amistat. Procedents d'Aragó, Las Pituister posaran en evidència el ridícul que resulten les desigualtats socials, laborals i familiars entre homes i dones en Ni más ni menos. D'altra banda, la pallassa valenciana Rosana Mira despertarà les emocions i somriures del públic infantil amb Flor Flora. Emoticuentos  convidarà en un altre espectacle, Peus, a descobrir l'aventura vital d'una xiqueta que ha d'acceptar fer-se major, ser autònoma i independent.

La programació s'amplifica i complementa amb una sèrie d'activitats gratuïtes obertes al públic com la festa clown i l'homenatge a Serpentina; el taller de risoterapia; l'exposició fotogràfica "Dues maneres de viure el riure"; el curs La pallassa de cada dona, impartit per Amaia Prieto; les clownconferències; els concerts de música; o l'esmorzar solidari a favor de PayaSOSpital.

També et pot interessar

stats