26 migmetratges a concurs en l'11a edició del festival La Cabina

El certamen se celebrarà entre el 14 i el 24 de novembre.

Festival Internacional de Migmetratges de València, La Cabina
Festival Internacional de Migmetratges de València, La Cabina

Per onzé any consecutiu la Universitat de València i la Generalitat organitzen La Cabina, el Festival Internacional de Migmetratges de València, juntament amb altres associacions com ara la Diputació de València, el Palau de la Música, el Centre Cultural la Nau, i altres entitats i empreses patrocinadores. 

El concurs, que és l’únic certamen a nivell internacional dedicat exclusivament a pel·lícules entre 30 i 60 minuts, ha fet una recopilació de 26 obres, tant nacionals com internacionals. Les produccions es classifiquen entre les dos seccions principals del certamen: la Secció Oficial i la Secció Amalgama.

Secció Oficial i Secció Amalgama

En l’edició 2018, la Secció Oficial inclou un total de 16 migmetratges, que es projectaran a la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura. El jurat, format per professionals del món de l’art i del cinema, elegirà les obres premiades en les categories de millor migmetratge de la Secció Oficial, millor director o directora, millor guió, millor interpretació principal i d’elenc, i també en les categories de producció, direcció d’art i fotografia i música.

Pel que fa a la Secció Amalgama, es tracta d'un espai dedicat a les pel·lícules de no-ficció i a altres llenguatges, com ara el documental creatiu o el cine documental, que es va implantar en el festival fa ara quatre anys. La secció recull un total de 10 migmetratges que es projectaran a l’Aula Magna del Centre Cultural de La Nau. Les obres d’enguany destaquen per fomentar el debat sobre el dret a no ser mare, la conversió religiosa, i el desmantellament de les explotacions mineres a Espanya, entre altres temes de l’agenda internacional.

Renovació del contracte amb la plataforma Filmin

La Cabina ha renovat el contracte amb la plataforma en línea Filmin, fet que suposa que, igual que l’any passat, Filmin inclourà un canal dedicat a les obres del festival. 

La peculiaritat dels migmetratges, que estan enmig de les produccions més estandarditzades dins dels circuits comercials, és a dir, entre els llargmetratges i els curtmetratges, ha fet que aquests productes siguen difícils de distribuir. És per això que la fusió entre La Cabina i Filmin facilita la defensa i la difusió d’aquest tipus d’obres audiovisuals, que tenen una duració d'entre 30 i 60 minuts.

Cinema, música i moda a La Cabina 2018

El festival de migmetratges ha apostat per fusionar el món de la música i, com a novetat d’aquesta edició, també de la moda amb el panorama audiovisual, i ha inclòs aquests dos àmbits en la seua programació.

La Secció Visuals posarà el punt musical el dijous 22 de novembre amb les bandes Mueveloreina, Bearoid i Chico&ChicoDjs, i la col·laboració del Consorci de Museus de la Generalitat. Els grups actuaran al claustre del Centre Cultural del Carme i l’entrada a l’esdeveniment serà lliure fins a completar l’aforament.

Per altra banda, la moda s’inclourà a través de les pel·lícules produïdes per firmes de moda. La jornada Fashion Films La Cabina, coorganitzada per Barreira A D, mostrarà, el 19 de novembre al centre oficial de Barreira, una selecció dels millors fashion films que hagen desfilat per festivals internacionals tot explorant el llenguatge sobre la comunicació de moda.

També et pot interessar

stats