"25 anys de pau?": La propaganda franquista torna en forma d’exposició al Muvim de València

Cartells amb dissenys innovadors i retòrica política recorden la propaganda de la dictadura als anys seixanta

L'exposició gira al voltant de la campanya propagandística franquista en els anys seixanta / À Punt NTC

El Muvim de València ha inaugurat aquest dimarts l'exposició "25 anys de pau? El llavat d'imatge del franquisme en 1964". Un recorregut amb un total de 481 peces que gira al voltant de la campanya propagandística franquista en els anys seixanta, que va quedar definida per una rellevant inversió en disseny gràfic.

Aquesta exposició proposa una reflexió gràfica i ens trasllada a les estratègies propagandístiques més grans del segle XX a Espanya, amb un disseny innovador i una retòrica seductora. Alhora, utilitza un llenguatge manipulador, per a vendre el concepte de pau i prosperitat, encara que pau i dictadura són conceptes que es repel·leixen

“Va ser de dimensions colossals. Nou mesos amb un pressupost milionari, que van utilitzar d’una manera molt intel·ligent, de forma que el públic va ser bombardejat a la manera de la publicitat contemporània, si bé amb un discurs polític” ha assegurat Rafel Company Mateo, director del museu i comissari de la mostra. Així, ha recordat com, mentre aquells cartells tan vistosos s’exposaven, “hi havia persones que anaven a la presó, que eren torturades, les dones no tenien cap rol social i la gent podia ser executada”. 

El cap d'exposicions del museu, Amador Griñó, ha assegurat que "el conjunt de l'exposició és un exponent de la qualitat del disseny expositiu de la València actual".

La mostra, emmarcada en el programa de València capital mundial del disseny, es podrà visitar al Muvim de València fins a l'octubre.

També et pot interessar

stats