La 21a edició de "Cineculpable" retrà homenatge al cinema de gàngsters

El festival de curts de Vila-real viatjarà als anys 30 per a fer un homenatge al cinema americà de gàngsters

Les històries dels gàngsters americans centraran la temàtica del cinema Culpable de Vila-real.
Les històries dels gàngsters americans centraran la temàtica del cinema Culpable de Vila-real.

Vila-real presenta la 21a edició del festival de curtmetratges Cineculpable al ritme de swing, en una convocatòria que retrà homenatge al cinema de gàngsters dels anys 30. En aquesta nova edició, el festival s'ha inspirat en el clàssic Bonnie i Clyde, una de les parelles de lladres i fugitius més famosa dels Estats Units, que van ser declarats enemics públics entre els anys 1931 i 1934.

El festival de curtmetratges se celebrarà del 26 al 30 de novembre en l'auditori de Vila-real. Precisament, el cartell està inspirat en les empremtes que van deixar Clyde Barrow, personatge que va donar vida en la gran pantalla Warren Beatty; i Bonnie Parker, interpretat per l'actriu Faye Dunaway. Més de 20 pel·lícules que recordaran les bales i les pistoles inherents a aquesta parella de gàngsters i que doten el cartell d'un perfil criminalístic. Es convertiran en el símbol d'aquest festival en el qual destacaran també els tradicionals barrets de Bonnie i Clyde, amb els quals van esdevenir una icona de la moda entre els anys 30 i 50.

El certamen disposarà de set categories de curtmetratges i repartirà premis per valor de més de 7.800 euros. Per exemple el Premi Manuel Villarreal estarà dotat amb 1.500 euros; el premi del Públic amb 900 euros i 600 euros per a cadascuna de les altres quatre categories: Millor Direcció, Millor Interpretació Masculina; Millor Interpretació Femenina i Millor Curt en Valencià.

Durant tota la setmana del 26 de novembre el festival ha programat quatre sessions gratuïtes, que tindran lloc de dilluns a dijous. Divendres, 30 de novembre, es realitzarà la gala d'entrega de premis també a l'auditori de la localitat.

(PEU DE FOTO A CASTELLO CINE CULPABLE VILA-REAL 1, 2)

També et pot interessar

stats