Més de 200 candidatures opten als Premis Rei Jaume I del 2019

La reunió de jurats d'aquesta 31a edició tindrà lloc el 3 i el 4 de juny, i aplegarà 80 experts internacionals.

El jurat dels Premis Rei Jaume I convoca 79 experts en diferents camps, entre ells 19 premis Nobel | ÀP
El jurat dels Premis Rei Jaume I convoca 79 experts en diferents camps, entre ells 19 premis Nobel | ÀP

El professor Santiago Grisolía, president fundador de la Fundació Premis Rei Jaume I, i Javier Quesada, president executiu d'aquesta institució, han presentat aquest dimarts les novetats de la 31 edició dels Premis Rei Jaume I. Enguany la reunió del jurat tindrà lloc els dies 3 i 4 de juny.

Aquesta edició dels guardons convoca 79 experts en diferents camps, entre ells 19 premis Nobel, que seran els encarregats de triar els guanyadors de les sis categories en què es divideixen els Premis. Al jurat s'incorporen enguany dos nous premis Nobel: Barry Barish, nord-americà de 83 anys i Premi Nobel de física el 2017, i Michael Levitt, sud-africà i Premi Nobel de química el 2013.

En la convocatòria del 2019 s'han presentat 218 candidatures i la categoria d'emprenedoria és on n'hi ha més. Segons l'organització de la 31a edició dels Premis Rei Jaume I, “el 20% de les candidatures són dones i el 30% dels jurats també”.

Durant la presentació dels actes dels dies en què se celebrarà la reunió de jurats, el president executiu de la fundació, ha reivindicat que “l'estratègia per a la ciència hauria de ser com en altres països, on no depén dels canvis polítics”. Així mateix, ha fet una crida a l'empresa privada perquè la seua aposta per la ciència és primordial.

També et pot interessar

stats