2 d’agost, Dia de les Danses Valencianes

El grup de balls populars Les Folies, nascut a Carcaixent, estrena un vídeo que commemora la declaració d’aquest dia per part del Consell

Emparellats, marcats pels tocs de castanyoles i el punteig de guitarres i bandúrries, els quaranta integrants del grup de balls populars Les Folies actuen amb ritme sincopat. L’agrupació, nascuda a Carcaixent (Ribera Alta) i que abraça tot el conjunt de danses tradicionals valencianes, estrena hui un vídeo a les xarxes

Gravat al convent d'Aigües Vives, commemora que el Consell aprovà la declaració del 2 d'agost com el Dia de les Danses Valencianes. Aquest dia és també l’aniversari del naixement del valencià Francisco Miralles. Nascut el 1871, va fer carrera internacional, va actuar a l'Òpera de França i va ballar per als tsars. 

“Hui és el primer dia d’un gran projecte”, assegura José Ramón Peinado, president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. Per a Xavier Rausell, mestre de ball, està ben clar: “La dansa tradicional forma una part importantíssima de la nostra identitat, i ha sigut una part que no s'ha estudiat bé mai ni s'ha potenciat”. 

A la Comunitat Valenciana hi ha més de 5.000 balladors federats. Mentre continue el ball, hi haurà música de tabal i dolçaina, indumentària per a vestir la festa i un món identitari on no s'ha de perdre el compàs. Aquesta vesprada, al Centre del Carme de València, hi ha sarau obert a la participació popular.

També et pot interessar

stats