Més de 2.000 músics d’arreu del món participen al 133é Certamen de Bandes de Música Ciutat de València

El concurs se celebrarà al Palau de les Arts del 18 al 21 de juliol.

VÍDEO | Més de 2.000 músics d’arreu del món participen al 133é Certamen de Bandes de Música Ciutat de València

Més de 2.000 músics de tres continents (Europa, Amèrica i Àsia) participaran en la 133a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que tindrà lloc al Palau de les Arts Reina Sofia de València els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol de 2019. Una trobada musical que és l’única d’aquesta magnitud que té caràcter anual i en la qual participen més societats musicals, en nombre de músics, que en la resta de certàmens nacionals i internacionals.

Es tracta del certamen que tindrà una dotació econòmica en premis de 43.000 euros. Enguany hi participaran un total de 28 societats musicals de tres continents: 24 europees, tres americanes (Colòmbia, el Canadà i l’Argentina) i una asiàtica, de la Xina. De les europees, catorze són de la Comunitat Valenciana; set, de la resta de l’estat i tres, internacionals. 

De totes aquestes, només dèsset societats musicals participaran en el concurs, hi haurà huit bandes de la Comunitat Valenciana; sis de la resta de l’estat (d’Albacete, Madrid, Ciudad Real, la Corunya, Tenerife i Toledo) i tres, de l’estranger (Colòmbia, Bèlgica i Portugal).

Com a bandes convidades hi haurà la Banda Municipal de San Lorenzo Orlando Scalona (Argentina), l’Orchestra Giovanile di Fiati InCrescenDO (Itàlia), Gran Canaria Wind Orchestra (GCWO), Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva de Llíria amb motiu del seu 200é aniversari i la Banda Municipal de València.

Concerts previs al certamen

En aquesta edició s’ha preparat una novetat, a manera d’agermanament entre les tres cultures del món de les bandes de música i que serà el punt d’inici del certamen: es tracta d’un concert de gala de presentació, aquest diumenge 14 de juliol, a les 11.00 hores amb tres agrupacions musicals provinents cada una d’un continent diferent en el mateix concert: Toronto All Stars Steel Orchestra del Canadà, Macau Youth Symphonic Band de la Xina i la Banda Municipal de Sòria.

Com és habitual des de la passada legislatura, el precertamen s’acosta a la ciutadania, i ofereix concerts en els diferents barris de la ciutat. En aquesta ocasió, dilluns que ve, a les 20.00 hores, ofereix un concert la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria al llit del Túria (tram 13) i, a les 22.30, actua la banda Toronto All Stars Steel Orchestra, a la plaça d’Eugènia Vinyes-Les Arenes. 

D’altra banda, el dimarts 16 a les 20.00 hores actua Macau Youth Symphonic Band al Mercat de Colom i l’Agrupació Musical de Beneixida, a la plaça de la Mare de Déu, a les 22.30. 

Finalment, dimecres ofereix un concert la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, a les 20.00, a la plaça de Patraix, i també la Banda Municipal de San Lorenzo Orlando Scalona, a la plaça de Benimaclet, a les 22.30.

També et pot interessar

stats